
Salată iceberg cu pui și sos vinaigrette
#7ZileDeEnergie
PORȚII 1 porție
Echipament
- bol pentru salată
- grill pentru aragaz
- Tocător
- Cuțit
- vas cu capac
Ingrediente
- 150 grame pulpe de pui dezosate (fără piele)
- 1/2 bucată salată iceberg (tăiată pătrățele)
- 50 grame ardei gras (tăiat feliuțe subțiri)
- 100 grame castravete (tăiat felii subțiri)
- 1 fir ceapă verde (tocat mărunt)
- 100 grame broccoli crud (tăiat în buchețele) – poate fi folosit și fiert/la abur dacă ai probleme de la ei, poate fi scos definitiv sau înlocuit cu mazăre verde tip mange-tout (snow peas)
- 1/2 bucată roșie (tocată mărunt)
- 20 grame spanac baby
- 25 grame brânză feta
- 5 grame susan negru
Sos vinaigrette
- 15 grame muștar clasic
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 lingură oțet de mere
- 1 linguriță miere
- 1/4 linguriță sare neiodată
Instrucțiuni
- Se spală bine pulpele* dezosate și se tamponează apa în exces cu un prosop de hârtie.
- Se crestează cu un cuțit pe ambele părți.
- Se condimentează după gust cu sare și piper și se pun pe grătarul încins, la foc mediu spre mare.
- Când încep să se pătrundă și se dezlipesc cu ușurință de pe grătar, se întorc pe partea cealaltă și se lasă așa până când se gătesc complet.
- Când sunt gata, se iau de pe grătar și se pun într-un vas acoperit.
- Se spală legumele, se șterg bine de excesul de apă și se taie.
- Într-un castron încăpător se pun pe rând: salata iceberg
- ardeiul
- castravetele
- ceapa
- roșia
- broccoli
- și spanacul.
- Se face sosul, amestecând energic muștarul cu zeama de lămâie, oțetul, mierea și sarea, până ce devine ca o maioneză.
- Se adaugă sosul peste salată.
- Se amestecă bine.
- Se scoate puiul din vas și se taie feliuțe.
- Se pune puiul peste salată.
- Se presară pe deasupra brânza feta și susanul negru.
- Poftă bună!
Notă
* Pentru a economisi timp, dacă vrei să mănânci salată două zile la rând, se pot face 2 porții de pui deodată, iar a doua zi doar reîncălzit.
Se pot pregăti și legumele, însă nu se amestecă roșiile ori sosul decât înainte de a fi consumată.