Salată iceberg cu pui și sos vinaigrette

1.4K

Salată iceberg cu pui și sos vinaigrette

ioanafacechestii
#7ZileDeEnergie
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gătire 20 minutes
Timp Total 30 minutes
Fel de mâncare Fel Principal
Tip de bucătărie Internațională
Cuvinte cheie 7 zile de energie,piept de pui crocant,pui,salata iceberg
PORȚII 1 porție

Echipament

  • bol pentru salată
  • grill pentru aragaz
  • Tocător
  • Cuțit
  • vas cu capac

Ingrediente
  

  • 150 grame pulpe de pui dezosate (fără piele)
  • 1/2 bucată salată iceberg (tăiată pătrățele)
  • 50 grame ardei gras (tăiat feliuțe subțiri)
  • 100 grame castravete (tăiat felii subțiri)
  • 1 fir ceapă verde (tocat mărunt)
  • 100 grame broccoli crud (tăiat în buchețele) – poate fi folosit și fiert/la abur dacă ai probleme de la ei, poate fi scos definitiv sau înlocuit cu mazăre verde tip mange-tout (snow peas)
  • 1/2 bucată roșie (tocată mărunt)
  • 20 grame spanac baby
  • 25 grame brânză feta
  • 5 grame susan negru

Sos vinaigrette

  • 15 grame muștar clasic
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 lingură oțet de mere
  • 1 linguriță miere
  • 1/4 linguriță sare neiodată

Instrucțiuni
 

  • Se spală bine pulpele* dezosate și se tamponează apa în exces cu un prosop de hârtie.
  • Se crestează cu un cuțit pe ambele părți.
  • Se condimentează după gust cu sare și piper și se pun pe grătarul încins, la foc mediu spre mare.
  • Când încep să se pătrundă și se dezlipesc cu ușurință de pe grătar, se întorc pe partea cealaltă și se lasă așa până când se gătesc complet.
  • Când sunt gata, se iau de pe grătar și se pun într-un vas acoperit.
  • Se spală legumele, se șterg bine de excesul de apă și se taie.
  • Într-un castron încăpător se pun pe rând: salata iceberg
  • ardeiul
  • castravetele
  • ceapa
  • roșia
  • broccoli
  • și spanacul.
  • Se face sosul, amestecând energic muștarul cu zeama de lămâie, oțetul, mierea și sarea, până ce devine ca o maioneză.
  • Se adaugă sosul peste salată.
  • Se amestecă bine.
  • Se scoate puiul din vas și se taie feliuțe.
  • Se pune puiul peste salată.
  • Se presară pe deasupra brânza feta și susanul negru.
  • Poftă bună!

Notă

* Pentru a economisi timp, dacă vrei să mănânci salată două zile la rând, se pot face 2 porții de pui deodată, iar a doua zi doar reîncălzit.
Se pot pregăti și legumele, însă nu se amestecă roșiile ori sosul decât înainte de a fi consumată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Ioana Face Chestii © Copyright 2021. All rights reserved.
Close