Cartofi dulci la cuptor, umpluți

2.6K

Cartofi dulci la cuptor, umpluți

ioanafacechestii
#7ZileDeEnergie
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gătire 40 minutes
Timp Total 50 minutes
Fel de mâncare Fel Principal
Tip de bucătărie Internațională
Cuvinte cheie 7 zile de energie,cartof copt,cartofi dulci
PORȚII 2 porții

Echipament

  • Tavă mică pentru cuptor
  • Hârtie de copt
  • Furculiță
  • Castron

Ingrediente
  

  • 2 buc cartofi dulci (aproximativ 600g)
  • 100 grame brânză feta (sau camembert)
  • 40 grame spanac baby
  • 20 grame brânză chedar (sau orice alt soi de branză)
  • 1/2 linguriță sare neiodată
  • 1 linguriță pudră de usturoi – sau 1 lingură de ceapă tocată
  • 1/2 linguriță ierburi de Provence
  • 1/2 linguriță piper cayenne (opțional)

Instrucțiuni
 

  • Se spală bine cartofii.
  • Se taie cartofii în jumate.
  • Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se pun jumătățile de cartof cu partea tăiată în jos.
  • Se bagă la cuptorul preîncălzit la 220 grade Celsius, cu ventilație sus-jos, pentru 30 de minute.
  • Se scot jumătățile de cartof și se scobesc în interior, cu grijă să rămână coaja intactă.
  • Se pune cartofii scobiți într-un castron și se amestecă cu brânză feta, spanac baby, sare, chilli, pudra de usturoi și ierburi de Provence
  • Se pune umplutura obținută înapoi în cojile de cartof și pe deasupra se pune brânza cheddar tăiată franjuri.
  •  Se pun cartofii înapoi la cuptor pentru înca 10 minute la 200 grade Celsius.
  • Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Ioana Face Chestii © Copyright 2021. All rights reserved.
Close