
Porridge cu spanac și ouă
Am descoperit fulgii de ovăz în combinații sărate și nici că mai dau înapoi. 😀
Echipament
- Cratiță mică sau medie pentru a fierbe fulgii de ovăz și a găti porridge-ul cu spanac.
- Lingură de lemn sau spatulă pentru a amesteca fulgii de ovăz și spanacul.
- Tigaie pentru a prăji ouăle.
- Bol pentru a asambla porridge-ul cu spanac și a pune oul prăjit deasupra.
- Cană de măsurat pentru a măsura apa sau laptele vegetal.
Ingrediente
- 120 g fulgi de ovăz
- 500 ml apă
- 2 mâini generoase de spanac proaspăt sau congelat aproximativ 60-80 g
- 4 ouă
- Fulgi de ardei iute sau chili mărunțit, după preferință
- 2 lingurițe de ulei de măsline pentru a prăji ouăle
- Sare după gust
Instrucțiuni
- Se pun fulgii de ovăz și apa într-o cratiță la foc mediu.
- Se amestecă din când în când și se lasă la fiert 5-7 minute, până când fulgii de ovăz se îngroașă.
- Când porridge-ul este aproape gata, se adaugă spanacul și se amestecă până se înmoaie și se integrează bine.
- Se lasă spanacul să se gătească timp de 1-2 minute și se adaugă sare după gust.
- Într-o tigaie, se pune uleiul de măsline și se prăjesc ouăle la foc mediu.
- Se lasă ouăle să se prăjească la dorința fiecăruia (cu gălbenușul moale sau mai bine făcut).
- Porridge-ul cu spanac se pune într-un bol, se adaugă ouăle prăjite deasupra și se presară fulgi de ardei iute, după gust.
- Poftă bună!
Notă
aproximativ 425 calorii/porție