Porridge cu spanac și ouă

924

Porridge cu spanac și ouă

ioanafacechestii
Am descoperit fulgii de ovăz în combinații sărate și nici că mai dau înapoi. 😀
Fel de mâncare Fel Principal,Mic Dejun
Tip de bucătărie Internațională
Cuvinte cheie Ou prăjit,porridge,spanac

Echipament

  • Cratiță mică sau medie pentru a fierbe fulgii de ovăz și a găti porridge-ul cu spanac.
  • Lingură de lemn sau spatulă pentru a amesteca fulgii de ovăz și spanacul.
  • Tigaie pentru a prăji ouăle.
  • Bol pentru a asambla porridge-ul cu spanac și a pune oul prăjit deasupra.
  • Cană de măsurat pentru a măsura apa sau laptele vegetal.

Ingrediente
  

  • 120 g fulgi de ovăz
  • 500 ml apă
  • 2 mâini generoase de spanac proaspăt sau congelat aproximativ 60-80 g
  • 4 ouă
  • Fulgi de ardei iute sau chili mărunțit, după preferință
  • 2 lingurițe de ulei de măsline pentru a prăji ouăle
  • Sare după gust

Instrucțiuni
 

  • Se pun fulgii de ovăz și apa într-o cratiță la foc mediu.
  • Se amestecă din când în când și se lasă la fiert 5-7 minute, până când fulgii de ovăz se îngroașă.
  • Când porridge-ul este aproape gata, se adaugă spanacul și se amestecă până se înmoaie și se integrează bine.
  • Se lasă spanacul să se gătească timp de 1-2 minute și se adaugă sare după gust.
  • Într-o tigaie, se pune uleiul de măsline și se prăjesc ouăle la foc mediu.
  • Se lasă ouăle să se prăjească la dorința fiecăruia (cu gălbenușul moale sau mai bine făcut).
  • Porridge-ul cu spanac se pune într-un bol, se adaugă ouăle prăjite deasupra și se presară fulgi de ardei iute, după gust.
  • Poftă bună!

Notă

aproximativ 425 calorii/porție

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Ioana Face Chestii © Copyright 2021. All rights reserved.
Close