Hash cu cartofi dulci și ouă

124

Hash cu cartofi dulci și ouă

ioanafacechestii
Am descoperit noțiunea de breakfast „hash” care provine din franceză, de la termenul „hacher” (a toca) și se face din cartofi tocați, ceapă prăjită și/sau carne. Inițial era un mod în care oamenii refoloseau resturile de mâncare și cândva făcea referire la mâncare ieftină. Ieftin sau nu, cred că aș putea să mănânc asta la micul dejun în fiecare zi fără să mă plictisesc prea curând. Mai ales că se face ATÂT de ușor.
Timp de preparare 15 minutes
Timp de gătire 20 minutes
Fel de mâncare Fel Principal,Mic Dejun
Tip de bucătărie Internațională
Cuvinte cheie cartofi dulci,hash,oua colorate,sandvici legume
PORȚII 2 portii

Echipament

  • Tigaie
  • Tocător
  • capac
  • Spatulă
  • Cuțit

Ingrediente
  

  • 400 g cartofi dulci tăiați cubulețe
  • 150 g ceapă tocată mărunt
  • 100 g ardei capia tocat marunt
  • 100 g spanac congelat tip frunze (dacă folosești proaspăt, îl pui o dată cu ouăle)
  • 4 ouă
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță boia afumată
  • 1 linguriță turmeric
  • 1/4 linguriță chili opțional
  • fulgi de chili opțional
  • lime

Instrucțiuni
 

  • Instrucțiunile pas cu pas în clipul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Ioana Face Chestii © Copyright 2021. All rights reserved.
Close