
Hash cu cartofi dulci și ouă
Am descoperit noțiunea de breakfast „hash” care provine din franceză, de la termenul „hacher” (a toca) și se face din cartofi tocați, ceapă prăjită și/sau carne. Inițial era un mod în care oamenii refoloseau resturile de mâncare și cândva făcea referire la mâncare ieftină. Ieftin sau nu, cred că aș putea să mănânc asta la micul dejun în fiecare zi fără să mă plictisesc prea curând. Mai ales că se face ATÂT de ușor.
PORȚII 2 portii
Echipament
- Tigaie
- Tocător
- capac
- Spatulă
- Cuțit
Ingrediente
- 400 g cartofi dulci tăiați cubulețe
- 150 g ceapă tocată mărunt
- 100 g ardei capia tocat marunt
- 100 g spanac congelat tip frunze (dacă folosești proaspăt, îl pui o dată cu ouăle)
- 4 ouă
- 3 linguri ulei de măsline
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 linguriță boia afumată
- 1 linguriță turmeric
- 1/4 linguriță chili opțional
- fulgi de chili opțional
- lime
Instrucțiuni
- Instrucțiunile pas cu pas în clipul de mai jos.