Cozonac FĂRĂ GLUTEN și FĂRĂ LACTATE

4.2K

Cozonac FĂRĂ GLUTEN și FĂRĂ LACTATE

ioanafacechestii

Ingrediente
  

Bază făină fără gluten pentru pâine și cozonaci:

  • 250 g amidon CARTOFI
  • 250 g făină de orez tip glutinous – sau făină de orez fără gluten
  • 100 g făină naut – sau linte/migdale/soia
  • 15 g guma guar
  • 75 g tapioca

Pt cozonac:

  • 5 g praf de copt
  • 10 g tărâțe de psyllium
  • 20 g drojdie instant
  • 200 g zahăr
  • 2 gălbenușuri + 2 ouă
  • 170 g alternativă unt
  • 300 ml lapte vegetal cald
  • 1/2 portocala rasă
  • 2 lingurițe pastă de vanilie
  • 1 linguriță de sare

Umplutură:

  • 300 g nucă măcinată
  • 2 linguri cacao
  • 3 albușuri de ou
  • 85 g zahăr pudră
  • 15 g zahăr pudră vanilinat
  • 10 ml esență de rom

Pe deasupra:

  • 1 lingură apă
  • 1 gălbenuș ou
  • mac și nuci (opțional)

După cuptor

  • 3 lingurițe miere
  • 3 lingurițe apă de trandafiri (opțional)

Instrucțiuni
 

  • Rețeta pas cu pas în clipul de mai jos.
  • Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Ioana Face Chestii © Copyright 2021. All rights reserved.
Close