
Supă cu castraveți murați și broccoli
Vreau să zic că rețeta asta este absolut demențială, nici nu credeam că e posibil să mănânci supă cu murături în ea, da' ia uite că dragostea mea pentru murături trece și granița către supe. 😀
PORȚII 6 porții
Echipament
- oală pentru supă de 4L sau oală sub presiune
- Tocător
- Cuțit
- Polonic
- blender / blender vertical
Ingrediente
- 200 g fasole uscată sau 400g fiartă (din conservă)
- 2 capete de broccoli împărțită în buchețele
- 400 g cartofi albi curățați de coajă și tăiați cubulețe
- 2 buc cepe tocate mărunt
- 100 g țelină cubulețe
- 1/2 borcan castraveți murați – tăiați feliuțe borcan mare de 720ml
- 1/2 borcan doar zeamă de castraveți murați din același borcan de mai sus
- 1 buc morcov mare tăiat feliuțe subțiri
- 40 g spanac baby
- 1 leg mărar tocat mărunt
- 30 ml ulei de măsline
- 1 lingură muștar dulce
- 1 lingură pastă de miso alb
- 4 cuburi bază de legume
- 2 L de apă
Instrucțiuni
- Dacă nu folosești fasole din conservă, se fierbe fasolea 30 minute la oala sub presiune.
- Se pune o oală la foc mic. Dacă folosești oală sub presiune, o pui pe funcția de călit/saute.
- Se adaugă ulei de măsline și se lasă la încins.
- Se adaugă ceapa și morcovul.
- Se amestecă bine până când începe ceapa să se înmoaie.
- Se adaugă castraveții murați tăiați feliuțe.
- Se amestecă bine.
- Se adaugă cartofii, țelina, fasolea și sucul de la 1/2 borcan castraveți murați.
- Se amestecă totul bine.
- Se adaugă buchețelele de broccoli, apa, cuburile de legume și muștarul.
- Se amestecă totul bine, se acoperă și se lasă la fiert până când s-au fiert toate legumele. – 20 de minute la oala sub presiune
- După ce a fiert totul, se ia 2/3 din compoziție, se amestecă cu spanacul, pasta de miso și 1/2 din legătura de mărar și se pasează totul la blender.
- Se pune supa cremă înapoi în cratiță și se amestecă ușor cu restul de legume întregi.
- Se servește cu mărar proaspăt pe deasupra.
- Poftă bună!
Notă
439 calorii/portie
- Carbohidrați: 59 grame
- Proteine: 15 grame
- Grăsimi: 5 grame