Supă cu castraveți murați și broccoli

2.4K

Supă cu castraveți murați și broccoli

ioanafacechestii
Vreau să zic că rețeta asta este absolut demențială, nici nu credeam că e posibil să mănânci supă cu murături în ea, da' ia uite că dragostea mea pentru murături trece și granița către supe. 😀
Timp de preparare 15 minutes
Timp de gătire 40 minutes
Timp Total 55 minutes
Fel de mâncare Fel Principal
Tip de bucătărie Fusion,Internațională
Cuvinte cheie castraveti murati,fara gluten,supa crema,vegan
PORȚII 6 porții

Echipament

  • oală pentru supă de 4L sau oală sub presiune
  • Tocător
  • Cuțit
  • Polonic
  • blender / blender vertical

Ingrediente
  

  • 200 g fasole uscată sau 400g fiartă (din conservă)
  • 2 capete de broccoli împărțită în buchețele
  • 400 g cartofi albi curățați de coajă și tăiați cubulețe
  • 2 buc cepe tocate mărunt
  • 100 g țelină cubulețe
  • 1/2 borcan castraveți murați – tăiați feliuțe borcan mare de 720ml
  • 1/2 borcan doar zeamă de castraveți murați din același borcan de mai sus
  • 1 buc morcov mare tăiat feliuțe subțiri
  • 40 g spanac baby
  • 1 leg mărar tocat mărunt
  • 30 ml ulei de măsline
  • 1 lingură muștar dulce
  • 1 lingură pastă de miso alb
  • 4 cuburi bază de legume
  • 2 L de apă

Instrucțiuni
 

  • Dacă nu folosești fasole din conservă, se fierbe fasolea 30 minute la oala sub presiune.
  • Se pune o oală la foc mic. Dacă folosești oală sub presiune, o pui pe funcția de călit/saute.
  • Se adaugă ulei de măsline și se lasă la încins.
  • Se adaugă ceapa și morcovul.
  • Se amestecă bine până când începe ceapa să se înmoaie.
  • Se adaugă castraveții murați tăiați feliuțe.
  • Se amestecă bine.
  • Se adaugă cartofii, țelina, fasolea și sucul de la 1/2 borcan castraveți murați.
  • Se amestecă totul bine.
  • Se adaugă buchețelele de broccoli, apa, cuburile de legume și muștarul.
  • Se amestecă totul bine, se acoperă și se lasă la fiert până când s-au fiert toate legumele. – 20 de minute la oala sub presiune
  • După ce a fiert totul, se ia 2/3 din compoziție, se amestecă cu spanacul, pasta de miso și 1/2 din legătura de mărar și se pasează totul la blender.
  • Se pune supa cremă înapoi în cratiță și se amestecă ușor cu restul de legume întregi.
  • Se servește cu mărar proaspăt pe deasupra.
  • Poftă bună!

Notă

439 calorii/portie
  1. Carbohidrați: 59 grame
  2. Proteine: 15 grame
  3. Grăsimi: 5 grame

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Ioana Face Chestii © Copyright 2021. All rights reserved.
Close