
Șuncă de curcan făcută în casă
Mi-e tare greu să am încredere în mezelurile procurate din comerț așa că am luat lucrurile în mâinile mele și am făcut șuncă de casă. Merge folosită în salate, sandviciuri ca orice alt mezel.
Echipament
- tavă pentru cuptor
- castronel de amestecat condimente
- Linguriță
Ingrediente
Mix condimente:
- 3 lingurițe sare roz de himalaya neiodată
- 2 lingurițe piper măcinat
- 1 linguriță rozmarin uscat
- 1 linguriță oregano uscat
- 1 linguriță măghiran uscat
- 1 linguriță boia afumată
Șunca:
- 1 piept de curcan 500-700g
- 30 ml ulei de măsline
- 250 ml apă rece
- 1 frunză mare de varză cât să acopere pieptul
Instrucțiuni
- Instrucțiunile pas cu pas în clipul de mai jos.
- Poftă bună!