
Buddha Bowl cu quinoa
Curcubeu în bol, sau farfurie.
PORȚII 1 porție
Echipament
- 1 oala cu presiune – pentru quinoa, e optional, merge si pe aragaz –
- Tocător
- Cuțit
- bol mare
- bol mai mic
- Furculiță
Ingrediente
Pentru bol
- 60 g quinoa gătită după instrucțiunile de pe ambalaj adică 180g gătită – există și la conservă, gata făcută
- 80 g fasole neagră fiartă sau din conservă, scursă și clătită
- 100 g roșii cherry tăiate în jumătăți
- 100 g morcov (eu am folosit portocaliu și mov pentru culoare)
- 20 g spanac baby
- vlăstari de broccoli (opțional)
- 1/4 linguriță semințe de susan negru (opțional)
Pentru sos
- 1 linguriță tahini
- 2 lingurițe apă
- 1 cățel de usturoi pisat
- Sucul de la o jumătate de lămâie
- Sare după gust
Instrucțiuni
- Dacă găsești quinoa la conservă, poți să sari pasul ăsta. Se spală foarte bine și se gătește quinoa după instrucțiunile de pe ambalaj. Eu am folosit Instant Pot ca să meargă mai ușor, setat la 1 minut cu eliberarea naturală a presiunii.
- Se pune quinoa rece la baza bolului din care urmează să mâncăm.
- Se adaugă toate legumele pe deasupra.
- Se garnisește cu semințe de susan și vlăstari de broccoli.
Sosul de tahini
- Într-un castron mic, se amestecă tahini, apă, suc de lămâie, usturoi pisat și sare. Se amestecă bine până când se obține un sos omogen.
- Se toarnă sosul peste amestecul de quinoa și legume.
- Poftă bună!
Notă
Total 440 calorii/portie
- Proteine: 15g
- Carbohidrați: 67.5g
- Grăsimi: 6g