Supă cremă de dovleac copt

10.8K

Supă cremă de dovleac copt

ioanafacechestii
Timp de gătire 1 hour 10 minutes
Fel de mâncare Fel Principal
Tip de bucătărie Internațională
Cuvinte cheie dovleac,supa crema,toamna
PORȚII 6 porții

Echipament

  • tavă cuptor
  • Cuptor
  • Tocător
  • Blender

Ingrediente
  

  • 1 buc dovleac plăcintar sau de alt soi care poate fi gătit (aproximativ 3.5kg)
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 buc ceapă galbenă medie (tocată mărunt)
  • 6 buc usturoi zdrobit
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/6 linguriță cuișoare
  • 1/2 linguriță nucșoară măcinată
  • 1/4 linguriță chili (opțional)
  • 1.5 litru supă de legume (sau bază de legume dizolvată în 1L de apă)
  • 150 ml smântână lichidă 10% grăsime (pentru cei cu intoleranțe/vegani poate fi înlocuită cu smântână din cocos)
  • 60 g semințe de dovleac fără coajă

Instrucțiuni
 

  • Se preîncălzește cuptorul la 220 °C.
  • Se taie dovleacul pe 1/2, cu o lingură se scobesc semințele din el.
  • Se pun jumătățile de dovleac cu partea tăiată în jos și se taie iar pe lat, pe jumătate, încât să rămână 4 bucăți cu fața în jos ( nu felii).
  • Se ung părțile tăiate cu 1-2 linguri de ulei de măsline.
  • Se pun jumătățile de dovleac cu partea tăiată în jos pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Se dă la cuptor pentru 30-40 minute, sau mai mult, până când intră cu ușurință furculița prin coajă.
  • Când e gata, se scoate din cuptor și decojește dovleacul. Se aruncă coaja.
  • Se taie dovleacul cubulețe.
  • Se păstrează 1/6 cubulețe de dovleac într-un castron.
  • Se ia o cratiță cu fundul mai gros și se pune la încins.
  • Se adaugă uleiul de măsline și se mai lasă câteva secunde la încins.
  • Se adaugă usturoiul, ceapa și sarea.
  • Se gătesc până când devin lucioase.
  • Se adaugă dovleacul și restul de condimente uscate.
  • Se amestecă 30 de secunde.
  • Se adaugă supa de legume și se dă la fiert pentru aproximativ 15-20 de minute.
  • Cât timp fierbe supa, se pun semințele de dovleac într-o tigaie antiaderentă și se gătesc puțin pe ambele părți (opțional, pot fi lăsate și crude)
  • Când s-a scurs timpul de la supă, se adaugă smântâna aleasă și se pasează totul cu ajutorul unui blender vertical/normal (fiecare cu ce are).
  • Se servește cu 2 felii de wasa , 10g de semințe pe deasupra și câteva cuburi de dovleac copt în loc de crutoane.
  • Poftă bună!

Notă

Supa poate fi congelată până la 3-4 luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Ioana Face Chestii © Copyright 2021. All rights reserved.
Close