Varza gratinata cu frigarui de pui

979

Varza gratinata cu frigarui de pui

ioanafacechestii
Ideal e să pregătești frigăruile cu o zi inainte de a le găti.
Timp de gătire 45 minutes
la macerat 1 hour
Fel de mâncare Fel Principal
Tip de bucătărie Internațională
Cuvinte cheie cele mai bune pulpe de pui la cuptor,frigarui,usturoi,varza
PORȚII 12 frigarui

Echipament

  • bete frigarui bambus
  • tava cu apa pentru inmuiat bete
  • Cuțit
  • tavă de copt
  • Hârtie pentru copt
  • Tocător
  • pisator
  • Pensulă
  • grill

Ingrediente
  

  • 600 g piept de pui
  • 200 g zucchini
  • 1 buc ardei gras galben (180g)
  • 1 buc ardei gras rosu (180g)
  • 150 g ceapă roșie
  • 1 buc varză roșie medie
  • 1/2 căpățână usturoi
  • ulei de măsline
  • praf de usturoi
  • ardei Piri-piri uscat (opțional)
  • sare neiodată

Sos pentru macerat

  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingură oțet balsamic 1
  • 1 linguriță sare
  • 1/2 linguriță chili – opțional –
  • 1/2 linguriță piper măcinat
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1/2 linguriță busuioc uscat
  • 1/2 linguriță oregano uscat
  • 1/4 linguriță ghimbir măcinat

Instrucțiuni
 

Frigăruile

  • Se lasă bețele din bambus pentru frigărui la înmuiat minim 20 de minute.
  • Se se spală legumele.
  • Se taie legumele în cubulețe.
  • Se taie puiul cubulețe.
  • Se amestecă ingredientele pentru sosul de macerat într-un castron.
  • Se toarnă sosul de macerat peste legumele si carnea tăiate cubulețe.
  • Se freacă carnea și legumele cu sosul respectiv, apoi se lasă la macerat minim o oră la frigider. Pentru mai multă aromă se poate lăsa la macerat peste noapte. la frigider.
  • După macerare se ia un bețișor din bambus și se pune: 1 felie ardei roșu, 1 felie ceapă, 1 cubuleț zucchini, 1 felie ardei galben, 1 cubuleț pui și se repetă până când se umple frigăruia.
  • Se termină procesul cu toate frigăruile și se mai țin puțin la frigider până pregătim varza.

Mujdeiul

  • Se curăță usturoiul și se pune într-un pisător cu o linguriță de sare grunjoasă, se pisează bine și se adaugă o linguriță de piri-piri uscat (opțional – ATENȚIE, E FOARTE IUTE).
  • Se adaugă o lingură de usturoi pudră, 90ml ulei de măsline și 60ml apă.
  • Se amestecă bine și se păstrează 1/4 din el pentru a unge feliile de varză în ultimele 5 minute.

Varza

  • Se preîncălzește cuptorul la 200 °C
  • Se curăță varza de frunzele exterioare.
  • Se taie pe din două, apoi în alte 8-10 felii fără a scoate cotorul.
  • Se pun feliile într-un singur strat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Cu ajutorul unei pensule, se ung feliile de varză cu mujdei.
  • Se pune varza la cuptor, la 200 °C cu ventilație sus-jos pentru 35 minute.
  • În ultimele 5 minute se unge iar cu restul de mujdei păstrat.

Final

  • Între timp se pun frigăruile pe grătarul încins și se gătesc pe fiecare parte, învârtindu-le la 2-3 minute până când carnea este complet gătită.
  • După ce a trecut timpul, se scoate varza din cuptor.
  • Se servesc frigăruile alături de varza la cuptor.
  • Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Ioana Face Chestii © Copyright 2021. All rights reserved.
Close