
Sticksuri de legume cu hummus
#7ZileDeEnergie
PORȚII 3 porții
Echipament
- blender vertical
- Tocător
- Cuțit
- bol pentru blender
- grill pentru aragaz
Ingrediente
Humus
- 1 conservă năut (240g cantitate scursă)
- 1 bucată ardei capia
- 1 lingură tahini
- 1/2 bucată lămâie (doar zeama de la ea)
- 1/2 lingură ulei de măsline
- 3 căței usturoi
- 1/4 linguriță sare neiodată
- 3 linguri apă rece
Legume sticks
- morcov,ardei gras, zucchini, broccoli, apio etc spălate și tăiate bețișoare.
Instrucțiuni
- Se coace ardeiul capia pe grătar până se desprinde coaja de pe el.
- Se curăță ardeiul de coajă și semințe și se taie in fâșii.
- Se scurge conserva de năut și se clătește năutul.
- Se pune năutul într-un bol adânc și peste el se pune usturoiul, apa, tahini, zeama de lămâie, sarea și ardeiul capia copt la grătar.
- Se pune blender-ul în bol si se amestecă totul într-o pastă uniformă *
- Se iau bețișoarele de legume, se dau prin hummus și se mănâncă ca gustare.
- Poftă bună!
Notă
Daca pasta este prea nisipoasă (se poate întâmpla de la anumite tipuri de năut) mai adăugăm câte o lingură de apă rece pana când devine cremoasă.