
Sandvici din legume
PORȚII 2 porții
Echipament
- Tocător
- scobitori
- Pensulă (sau lingură/furculiță)
- tavă pentru copt
- Hârtie pentru copt
- Cuțit
- castronel
Ingrediente
- 1 buc zucchini mare spălat tăiat în 12 felii
- 3 buc roșii spălate tăiate în 12 felii
- 1 buc vânătă mare spălată tăiată în 12 felii
- 100 g telemea de vacă/oaie/capră -după preferințe- tăiată în 12 pătrățele
Sos iaurt+tahini
- 2 linguri tahini – poate fi exclus –
- 150 g iaurt grecesc 2%
- 1 linguriță sare neiodată
- 1 linguriță boia dulce afumată (poate fi și iute)
- 1 linguriță usturoi pudră
Instrucțiuni
- Se pun toate ingredientele pentru sos într-un castronaș.
- Se omogenizează totul bine.
- Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se pun feliile de zucchini și se ung cu un strat generos de sos.
- Peste ele se pun feliile de roșii.
- Peste roșii se pune telemeaua, se ung cu restul de sos și peste ele se adaugă vânăta ca un capac, prinsă cu o scobitoare.
- Se bagă tava la cuptorul preîncălzit la 200 °C pentru 30 de minute.
- Se servesc sandviciurile cu câteva fire de ceapă verde pe deasupra.
- Poftă bună!