
Ouă cu linte și fasole neagră
Rețeta asta e surprinzător de bună.
Echipament
- 2 tigai antiaderente
- 1 Tocător
- 1 Cuțit
- 1 Spatulă
Ingrediente
- 2 buc ouă
- 120 g linte (conserva)
- 120 g fasole neagră (conservă)
- 100 g șalotă tăiată feliuțe subțiri (poate fi și ceapă normală)
- 1/2 conservă roșii tocate
- 1/2 buc lămâie
- 20 grame rucola
- 1/2 linguriță Ulei de chili (opțional, poate fi înlocuit cu ulei de măsline)
- 1/4 linguriță Fulgi de chili (opțional)
- Ulei de măsline spray
- Sare și piper după gust
Instrucțiuni
- Se pune o tigaie antiaderenta la încins.
- Se adaugă uleiul de chili, șalota feliuțe și un praf de sare (1/4 linguriță) amestecând constant.
- Când se înmoaie șalota, se adaugă pe rând lintea, fasolea și roșiile amestecând in continuare.
- Când scade zeama de la roșii și s-au incins bine legumele se ia tigaia de pe foc.
- Se pune alta tigaie antiaderentă la încins , se unge cu puțin ulei de măsline.
- Când s-a incins, se sparg două ouă in tigaie, apoi se pune capacul până când se fac ouăle după placul fiecăruia (eu le prefer moi), apoi se iau de pe foc.
- Se pun legumele in farfurie, peste care se pun ouăle, apoi puțină rucola.
- Se pun fulgi de chili, sare și piper după gust.
- Se stoarce zeama de la o lămâie pe deasupra.
- Yum yum yum