Ouă cu linte și fasole neagră

672

Ouă cu linte și fasole neagră

ioanafacechestii
Rețeta asta e surprinzător de bună.
Timp de preparare 10 minutes
Fel de mâncare Fel Principal
Tip de bucătărie Internațională
Cuvinte cheie #ChestiiDeUnMinut,7 zile de energie,linte,mic dejun,oua ochiuri,vegetarian

Echipament

  • 2 tigai antiaderente
  • 1 Tocător
  • 1 Cuțit
  • 1 Spatulă

Ingrediente
  

  • 2 buc ouă
  • 120 g linte (conserva)
  • 120 g fasole neagră (conservă)
  • 100 g șalotă tăiată feliuțe subțiri (poate fi și ceapă normală)
  • 1/2 conservă roșii tocate
  • 1/2 buc lămâie
  • 20 grame rucola
  • 1/2 linguriță Ulei de chili (opțional, poate fi înlocuit cu ulei de măsline)
  • 1/4 linguriță Fulgi de chili (opțional)
  • Ulei de măsline spray
  • Sare și piper după gust

Instrucțiuni
 

  • Se pune o tigaie antiaderenta la încins.
  • Se adaugă uleiul de chili, șalota feliuțe și un praf de sare (1/4 linguriță) amestecând constant.
  • Când se înmoaie șalota, se adaugă pe rând lintea, fasolea și roșiile amestecând in continuare.
  • Când scade zeama de la roșii și s-au incins bine legumele se ia tigaia de pe foc.
  • Se pune alta tigaie antiaderentă la încins , se unge cu puțin ulei de măsline.
  • Când s-a incins, se sparg două ouă in tigaie, apoi se pune capacul până când se fac ouăle după placul fiecăruia (eu le prefer moi), apoi se iau de pe foc.
  • Se pun legumele in farfurie, peste care se pun ouăle, apoi puțină rucola.
  • Se pun fulgi de chili, sare și piper după gust.
  • Se stoarce zeama de la o lămâie pe deasupra.
  •  Yum yum yum 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Ioana Face Chestii © Copyright 2021. All rights reserved.
Close