
Ovăz „𝑷𝒍𝒂̆𝒄𝒊𝒏𝒕𝒂̆ 𝒅𝒆 𝒎𝒆𝒓𝒆”
Azi am vrut ovăz, dar nu d-ăla semipreparat așa că mi-a ieșit asta.
PORȚII 2 porții
Echipament
- Tigaie antiaderentă
- Cuțit
- Tocător
- lingură pentru amestec
- castroane
Ingrediente
- 150 g fulgi de ovăz
- 400 ml lapte vegetal (cel mai des folosesc migdale/cocos)
- 1 buc măr mare
- 2 lingurițe miere
- 10 g stafide
- 10 g merișoare confiate
- 10 g fulgi de migdale
- 10 g semințe dovleac
- 1/4 linguriță scorțișoară măcinată
- 1/4 linguriță nucșoară măcinată
- 1 linguriță semințe zdrobite de in
Instrucțiuni
- Într-o în tigaie antiaderentă se călește mărul tăiat feliuțe subțiri și se presară cu scorțișoară și nucșoară.
- După ce s-au înmuiat bine și au devenit ușor maronii, se iau feliuțele de măr de pe foc, se pune capac peste ele și se lasă la răcit.
- Separat, într-o cratiță pusă la foc mic se adaugă ovăzul uscat și se amestecă 30 de secunde, apoi se adaugă treptat laptele, amestecând în continuu până se înmoaie ovăzul și are consistența dorită.
- Se amestecă stafidele și merișoarele cu ovăzul, apoi se ia cratița de pe foc și se acoperă 5 minute.
- Se pune ovăzul în castroane, peste care adăugăm feliuțele de măr, semințe zdrobite de in, fulgi de migdale, semințe de dovleac iar la final împraștiem o linguriță de miere peste ele.