Lipie cu pui cremos – o șaorma sanatoasă

12K

Lipie cu pui cremos – o șaorma sănătoasă

ioanafacechestii
Pentru mine, asta e o variantă de șaorma/gyros mult mai hrănitoare decât cea de la fast-food.
Asta nu înseamnă că dacă vreau șaorma cu sosuri de maioneza și cartofi prăjiți, nu o să o mănânc. Ci doar că e o alternativă care mă satură pentru o perioadă mai lungă de timp, cu doar o treime din caloriile celeilalte. 
Timp de preparare 5 minutes
Timp Total 5 minutes
Fel de mâncare Fel Principal
Tip de bucătărie Internațională
Cuvinte cheie lipie,piept de pui,pui cremos
PORȚII 4 porții

Echipament

  • 1 Farfurie
  • 1 Tocător
  • Furculiță
  • 1 vas

Ingrediente
  

  • 4 buc lipie tip tortilla (poate fi integrală sau fără gluten)
  • 400 grame piept de pui fiert franjurat
  • 2 fire ceapă verde tocată
  • 1/2 legătură mărar tocat
  • 1 linguriță praf de usturoi
  • 1/3 linguriță sare
  • 1 linguriță oregano
  • 150 grame iaurt grecesc 2% (poate fi și vegetal)
  • 1/3 linguriță piper alb măcinat

Pentru interior

  • 1 buc roșie feliată (poate fi înlocuită cu ardei gras/capia SAU cu sfeclă fiartă)
  • 1 buc castravete feliat poate fi înlocuit cu zucchini sau ridichi
  • 4 frunze salată verde
  • 20 grame spanac baby

Instrucțiuni
 

  • Instrucțiunile pas cu pas în clipul de mai jos.
  • Poftă bună!

Join the Conversation

  1. Buna Ioana, cat timp fierbi pieptul de pui pt lipia cremoasa ca sa il poti franjura. Pui sare in apa in care il fierbi? Mersi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Ioana Face Chestii © Copyright 2021. All rights reserved.
Close