
Lipie cu pui cremos – o șaorma sănătoasă
Pentru mine, asta e o variantă de șaorma/gyros mult mai hrănitoare decât cea de la fast-food.Asta nu înseamnă că dacă vreau șaorma cu sosuri de maioneza și cartofi prăjiți, nu o să o mănânc. Ci doar că e o alternativă care mă satură pentru o perioadă mai lungă de timp, cu doar o treime din caloriile celeilalte.
PORȚII 4 porții
Echipament
- 1 Farfurie
- 1 Tocător
- Furculiță
- 1 vas
Ingrediente
- 4 buc lipie tip tortilla (poate fi integrală sau fără gluten)
- 400 grame piept de pui fiert franjurat
- 2 fire ceapă verde tocată
- 1/2 legătură mărar tocat
- 1 linguriță praf de usturoi
- 1/3 linguriță sare
- 1 linguriță oregano
- 150 grame iaurt grecesc 2% (poate fi și vegetal)
- 1/3 linguriță piper alb măcinat
Pentru interior
- 1 buc roșie feliată (poate fi înlocuită cu ardei gras/capia SAU cu sfeclă fiartă)
- 1 buc castravete feliat poate fi înlocuit cu zucchini sau ridichi
- 4 frunze salată verde
- 20 grame spanac baby
Instrucțiuni
- Instrucțiunile pas cu pas în clipul de mai jos.
- Poftă bună!
Buna Ioana, cat timp fierbi pieptul de pui pt lipia cremoasa ca sa il poti franjura. Pui sare in apa in care il fierbi? Mersi.