
Ficat de curcan cu mazăre în sos alb și usturoi – pentru bebeluși
PORȚII 1 beben
Echipament
- Bol
- Tocător
- Furculiță
- Cratiță pentru fiert
Ingrediente
- 80 grame ficat de curcan
- 350 ml lapte UHT 3.5% grăsime
- 150 grame mazăre boabe congelată
- 20 grame smântână UHT 35% grăsime
- 70 grame iaurt grecesc 10% grăsime
- 2 căței usturoi zdrobiți
- 1/2 linguriță busuioc uscat
Instrucțiuni
- Se spală și se curăță ficatul.
- Se acoperă ficatul cu 200ml lapte rece pentru 2 ore.
- După cele 2 ore, se scoate ficatul și se aruncă laptele în care a stat.
- Ficatul se pune la fiert cu alti 150ml de lapte si 300ml apă.
- Când ficatul devine tare și maroniu, a fiert complet, așa că se scoate și se lasă la răcit.
- După ce s-a răcit, se toacă cubulețe mici de maxim 1cm.
- Se pune mazărea la fiert (fără sare) până devine foarte moale și își schimbă puțin culoarea.
- După ce a fiert mazărea, se păstrează 30ml din apă și restul se scurge.
- Se pune mazărea împreună cu apa păstrată înapoi pe foc, și se adaugă smântâna, ficatul și busuiocul.
- Se mai amestecă 5 minute la foc mic.
- Se adaugă iaurtul și se mai amestecă 3 minute la foc mic.
- Se adaugă cățeii de usturoi zdrobiți, se amestecă bine și se oprește focul.
- Se pune capacul și se lasă așa pentru 5 minute.
- Se zdrobește puțin cu furculița și se pune în farfuria bebelușului.
- Bebe mănâncă și râde. Misiune îndeplinită. Poftă bună!