Ficat de curcan cu mazăre în sos alb și usturoi – pentru bebeluși

1.2K

Ficat de curcan cu mazăre în sos alb și usturoi – pentru bebeluși

ioanafacechestii
Fel de mâncare Fel Principal
Tip de bucătărie Românească
Cuvinte cheie bebelusi,ficat de curcan,mazare
PORȚII 1 beben

Echipament

  • Bol
  • Tocător
  • Furculiță
  • Cratiță pentru fiert

Ingrediente
  

  • 80 grame ficat de curcan
  • 350 ml lapte UHT 3.5% grăsime
  • 150 grame mazăre boabe congelată
  • 20 grame smântână UHT 35% grăsime
  • 70 grame iaurt grecesc 10% grăsime
  • 2 căței usturoi zdrobiți
  • 1/2 linguriță busuioc uscat

Instrucțiuni
 

  • Se spală și se curăță ficatul.
  • Se acoperă ficatul cu 200ml lapte rece pentru 2 ore.
  • După cele 2 ore, se scoate ficatul și se aruncă laptele în care a stat.
  • Ficatul se pune la fiert cu alti 150ml de lapte si 300ml apă.
  • Când ficatul devine tare și maroniu, a fiert complet, așa că se scoate și se lasă la răcit.
  • După ce s-a răcit, se toacă cubulețe mici de maxim 1cm.
  • Se pune mazărea la fiert (fără sare) până devine foarte moale și își schimbă puțin culoarea.
  • După ce a fiert mazărea, se păstrează 30ml din apă și restul se scurge.
  • Se pune mazărea împreună cu apa păstrată înapoi pe foc, și se adaugă smântâna, ficatul și busuiocul.
  • Se mai amestecă 5 minute la foc mic.
  • Se adaugă iaurtul și se mai amestecă 3 minute la foc mic.
  • Se adaugă cățeii de usturoi zdrobiți, se amestecă bine și se oprește focul.
  • Se pune capacul și se lasă așa pentru 5 minute.
  • Se zdrobește puțin cu furculița și se pune în farfuria bebelușului.
  • Bebe mănâncă și râde. Misiune îndeplinită. Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Ioana Face Chestii © Copyright 2021. All rights reserved.
Close