
Tiramisu pentru bebeluși
Tiramisu cu căpșuni pentru cei mici…sau mari
PORȚII 1 porție
Echipament
- blender vertical
- bol/pahar
- ibric
Ingrediente
- 4,5 bucăți pișcoturi
- 100 grame iaurt grecesc 10%
- 150 grame *căpșuni proaspete
- 1 bucată banană medie
- 1 linguriță pudră de roșcove (karob)
Instrucțiuni
- Spălat și curățat bine căpșunile.
- Dat căpșunile plin blender până devin spumă.
- Pus spuma de căpșuni pe foc și dat in 2 clocote până se îngroașă puțin.
- Dat banana + pudra de roșcove in blender = "ciocolata" bebelușului.
- Rupt pișcoturile în bucățele mai mici.
- Pus pe rand intr-un pahar/bol:– un strat pișcoturi– 2 linguri spumă caldă de căpșuni– 1 lingură iaurt rece – 1 lingură "ciocolată"– 1 strat pișcoturi și se repetă până când se termină compoziția.
- La final am măcinat o jumatate de pișcot și l-am presărat pe deasupra.
- Hrănit bebe pofticios. Sau adult pofticios, că l-am împărțit între noi. 🤭
Notă
*Căpșunile se pot înlocui în cantități egale cu cireșe, vișine sau, dacă adăugați 3 linguri de apă, pot fi înlocuite cu mango, prune, caise.