
Ghiveci de cartofi dulci – pentru bebeluși
PORȚII 4
Echipament
- Oală
- Tocător
- Cuțit
- Lingură
- Blender
Ingrediente
- 150 grame ceapă galbenă
- 450 grame cartofi dulci
- 200 grame vânătă
- 350 grame roșii
- 100 grame morcovi baby congelați
- 100 grame mazăre verde congelată
- 1 linguriță ulei de măsline
- 1 linguriță ierburi de Provence
- apă plată
Instrucțiuni
- Curățat, spălat și tocat mărunt ceapa.
- Curățat, spălat și tăiat în cubulețe de 3cm cartofii dulci.
- Spălat și tocat cubulețe de 3cm vânăta (cu coajă).
- Pus o cratiță la foc mediu cu 100ml apă și uleiul de măsline.
- Adăugat în cratiță ceapa tocată.
- Amestecat și pus capac pentru 3 minute.
- Adăugat în cratiță vânăta, cartofii dulci, mazărea și morcovii baby.
- Amestecat constant legumele pentru 1 minut.
- Adăugat apă în cratiță până la 1 deget sub legume.
- Adăugat Ierburile de Provence, amestecat bine.
- Se pune capac la cratiță și se dă focul la minim. Se lasă așa pentru 30 minute fără a amesteca.
- După 30 de minute se verifică dacă au fiert legumele (în special mazărea) și dacă a scăzut apa. – dacă nu au fiert, se lasă până când sunt gata, completând cu puțină apă dacă este nevoie –
- Se spală roșiile, se taie și se dau prin blender până se fac suc.
- Se adaugă sucul de roșii în cratiță, peste legumele fierte. Se amestecă cu grijă să nu zdrobim legumele.
- Se mărește focul la puterea medie și se pune capacul până când începe să dea sucul în clocot.16. După ce a dat în clocot, mai lăsam mâncarea pe foc pentru 5 minute, amestecând din când în când.
- Se servește cu puțin pătrunjel pe deasupra.
Notă
P.S. Adăugând puțină sare pentru gust, devine o mâncare excelentă și pentru noi.