
Paste cu sos de broccoli (pesto de broccoli) – pentru toată familia, de la mic la mare.
Cum împac eu capra cu varza? Sau mai bine zis toddler-ul cu broccoli și masa lui cu a întregii familii? Ei bine, am ales să fac paste cu sos de broccoli și vreau să zic că niciodată nu a dispărut verdeața de pe masă cu atâta viteza. :)) Adică am mâncat și noi, și el, cu ambele mâini.Poftă bună!
PORȚII 4 porții
Echipament
- 1 Tocător
- 1 Cuțit
- 1 sită
- 1 blender vertical
- 1 Tigaie
- 1 Cratiță pentru fiert
Ingrediente
Pesto de broccoli
- 1-2 buchete broccoli (pachet 450g)
- apă pentru fiert (se păstrează un polonic din apa fiartă pentru tigaie și ce rămâne se folosește la fiert paste)
- 3 căței usturoi
- 1 linguriță sare neiodată (pentru fiert)
- 1/2 linguriță piper măcinat
- 1/2 linguriță sare (în tigaie)
Paste
- 200 grame paste de orice fel
- apa în care a fiert broccoli (+apă rece în completare)
- 1 linguriță ulei de măsline
- 2 linguri parmezan ras (se poate înlocui cu drojdie inactivă)
Instrucțiuni
- Rețeta pas cu pas în clipul de mai jos.