Stir-fry cu legume, tofu, ou și soba noodles (tăieței din hrișcă)

1.8K

Stir-fry cu legume, tofu, ou și soba noodles (tăieței din hrișcă)

ioanafacechestii
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gătire 30 minutes
Timp Total 50 minutes
Fel de mâncare Fel Principal
Tip de bucătărie Internațională
Cuvinte cheie soba noodles,stir fry
PORȚII 1 persoană

Echipament

  • 1 Cuțit
  • 1 Tocător
  • 1 wok
  • 1 cratiță pentru fiert tăițeii
  • 1 cratiță pentru fiert oul
  • 1 lingură de lemn

Ingrediente
  

  • 50 grame tofu (sau năut/fasole)
  • 50 grame soba noodles fără gluten (100% făină din hrișcă) – dacă nu găsești 100% din hrișcă, alternative fără gluten sunt tăiețeii din orez sau din cartofi dulci –
  • 1 buc ou
  • 70 grame ardei gras (roșu sau galben) tăiat bețișoare
  • 70 grame păstăi verzi congelate
  • 70 grame zucchini tăiat bețișoare
  • 50 grame varză kale (sau spanac baby) spălată, curățată de tijă și tăiată în bucăți mai mici
  • 2 fire ceapă verde tăiată mărunt
  • 2 buc căței de usturoi tăiați felii subțiri
  • 1/2 linguriță ulei de cocos
  • 1/2 linguriță susan negru
  • 1 lingură sos de soia
  • 1/2 linguriță fulgi de chili (opțional)
  • apă pentru fiert

Instrucțiuni
 

  • Se pune apă cu sare la fiert și se fierbe oul timp de 8 minute.
  • Se scoate oul și se bagă în apă rece.
  • În alt vas încăpător se fierb tăiețeii după instrucțiunile de pe ambalaj.
  • Când sunt gata tăiețeii, se scot, se dau printr-un jet de apă rece și se lasă la strecurat.
  • Se taie tofu cubulețe și se pune într-o tavă la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 5-10 minute (cât să devină auriu).
  • Se scoate tofu și se lasă deoparte.
  • Se pune wok-ul la încins.
  • Se adaugă în el uleiul, usturoiul și ceapa verde.
  • Se călesc la foc mare timp de 1 minut.
  • Se adaugă păstăile congelate, 50ml apă și se pune capacul la foc mic.
  • Când s-au înmuiat păstăile, se adaugă restul de legume.
  • Se dă focul mare și se amestecă constant timp de 5 minute.
  • După 5 minute se adaugă tăițeii scurși de apă, sosul de soia și fulgii de chili.
  • Se amestecă încă 1 minut.
  • Se ia tigaia de pe foc, se adaugă cuburile de tofu și se amestecă.
  • Se pune totul într-un castron.
  • Se scoate oul din apă rece, se curăță, se taie pe jumate și se pune în castron.
  • Se adaugă 1/4 linguriță sos de soia peste ou.
  • Se presară susan pe deasupra.
  • Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Ioana Face Chestii © Copyright 2021. All rights reserved.
Close