
Stir-fry cu legume, tofu, ou și soba noodles (tăieței din hrișcă)
PORȚII 1 persoană
Echipament
- 1 Cuțit
- 1 Tocător
- 1 wok
- 1 cratiță pentru fiert tăițeii
- 1 cratiță pentru fiert oul
- 1 lingură de lemn
Ingrediente
- 50 grame tofu (sau năut/fasole)
- 50 grame soba noodles fără gluten (100% făină din hrișcă) – dacă nu găsești 100% din hrișcă, alternative fără gluten sunt tăiețeii din orez sau din cartofi dulci –
- 1 buc ou
- 70 grame ardei gras (roșu sau galben) tăiat bețișoare
- 70 grame păstăi verzi congelate
- 70 grame zucchini tăiat bețișoare
- 50 grame varză kale (sau spanac baby) spălată, curățată de tijă și tăiată în bucăți mai mici
- 2 fire ceapă verde tăiată mărunt
- 2 buc căței de usturoi tăiați felii subțiri
- 1/2 linguriță ulei de cocos
- 1/2 linguriță susan negru
- 1 lingură sos de soia
- 1/2 linguriță fulgi de chili (opțional)
- apă pentru fiert
Instrucțiuni
- Se pune apă cu sare la fiert și se fierbe oul timp de 8 minute.
- Se scoate oul și se bagă în apă rece.
- În alt vas încăpător se fierb tăiețeii după instrucțiunile de pe ambalaj.
- Când sunt gata tăiețeii, se scot, se dau printr-un jet de apă rece și se lasă la strecurat.
- Se taie tofu cubulețe și se pune într-o tavă la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 5-10 minute (cât să devină auriu).
- Se scoate tofu și se lasă deoparte.
- Se pune wok-ul la încins.
- Se adaugă în el uleiul, usturoiul și ceapa verde.
- Se călesc la foc mare timp de 1 minut.
- Se adaugă păstăile congelate, 50ml apă și se pune capacul la foc mic.
- Când s-au înmuiat păstăile, se adaugă restul de legume.
- Se dă focul mare și se amestecă constant timp de 5 minute.
- După 5 minute se adaugă tăițeii scurși de apă, sosul de soia și fulgii de chili.
- Se amestecă încă 1 minut.
- Se ia tigaia de pe foc, se adaugă cuburile de tofu și se amestecă.
- Se pune totul într-un castron.
- Se scoate oul din apă rece, se curăță, se taie pe jumate și se pune în castron.
- Se adaugă 1/4 linguriță sos de soia peste ou.
- Se presară susan pe deasupra.
- Poftă bună!