
Tartă cu mere, banană și afine – low calorie
O minunăție de care nu mă mai satur.
PORȚII 2 porții
Echipament
- 1 tavă rotundă mică (aproximativ 22 cm, eu am folosit una speciala pentru tort)
- 1 Tocător
- 1 Tigaie antiaderentă
- 1 Cuțit
- Hârtie de copt
Ingrediente
- 3 buc măr (sau pară) curățat de coajă și tăiat cubulețe
- 1 buc măr (sau pară) pentru ornat spălat și tăiat feliuțe subțiri
- 2 buc banană feliată
- 100 grame afine spălate
- 1/2 buc lămâie (doar zeama) – în caz de alergii/intoleranță, se poate înlocui cu 2 linguri de apă –
- 100 grame fulgi de ovăz
- 2 lingurițe îndulcitor stevia (sau pastă de curmale)
- 1 linguriță scorțișoară
- 250 ml apa
Instrucțiuni
- Într-un wok încins se adaugă cele 3 mere tăiate cubulețe, zeama de la 1/2 lămâie, stevia și scorțișoara.
- Se călesc amestecând constant până când se înmoaie merele.
- Când au început să se înmoaie, se adaugă apa și se mai călesc amestecând constant până când scade jumătate din apă.
- Se ia tigaia de pe foc, se adaugă 1 banană feliată și 90 grame de afine.
- Se amestecă cu grijă să nu se strivească afinele.
- Într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt se presară la fund ovăzul.
- Peste ovăz se adaugă cu grijă amestecul de fructe cu zeamă.
- Pe deasupra se ornează cu mărul feliat, cealaltă banană și restul de afine.
- Se dă la cuptorul încins la 170 grade pentru 20 de minute.
- La final se scoate din cuptor și se lasă acoperită până când se răcește.
- Se servește ca atare sau cu o lingură de iaurt degresat pe deasupra.
- Poftă bună!