Tartă cu mere, banană și afine – low calorie

2.5K

Tartă cu mere, banană și afine – low calorie

ioanafacechestii
O minunăție de care nu mă mai satur.
Timp de preparare 20 minutes
Timp de gătire 20 minutes
Timp Total 40 minutes
Fel de mâncare Desert
Tip de bucătărie Internațională
Cuvinte cheie afine,banana,suc de mere fiert,tartă
PORȚII 2 porții

Echipament

  • 1 tavă rotundă mică (aproximativ 22 cm, eu am folosit una speciala pentru tort)
  • 1 Tocător
  • 1 Tigaie antiaderentă
  • 1 Cuțit
  • Hârtie de copt

Ingrediente
  

  • 3 buc măr (sau pară) curățat de coajă și tăiat cubulețe
  • 1 buc măr (sau pară) pentru ornat spălat și tăiat feliuțe subțiri
  • 2 buc banană feliată
  • 100 grame afine spălate
  • 1/2 buc lămâie (doar zeama) – în caz de alergii/intoleranță, se poate înlocui cu 2 linguri de apă –
  • 100 grame fulgi de ovăz
  • 2 lingurițe îndulcitor stevia (sau pastă de curmale)
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 250 ml apa

Instrucțiuni
 

  • Într-un wok încins se adaugă cele 3 mere tăiate cubulețe, zeama de la 1/2 lămâie, stevia și scorțișoara.
  • Se călesc amestecând constant până când se înmoaie merele.
  • Când au început să se înmoaie, se adaugă apa și se mai călesc amestecând constant până când scade jumătate din apă.
  • Se ia tigaia de pe foc, se adaugă 1 banană feliată și 90 grame de afine.
  • Se amestecă cu grijă să nu se strivească afinele.
  • Într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt se presară la fund ovăzul.
  • Peste ovăz se adaugă cu grijă amestecul de fructe cu zeamă.
  • Pe deasupra se ornează cu mărul feliat, cealaltă banană și restul de afine.
  • Se dă la cuptorul încins la 170 grade pentru 20 de minute.
  • La final se scoate din cuptor și se lasă acoperită până când se răcește.
  • Se servește ca atare sau cu o lingură de iaurt degresat pe deasupra.
  • Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Ioana Face Chestii © Copyright 2021. All rights reserved.
Close