
Mușchi de vită la cuptor cu sos de avocado și legume
PORȚII 4 porții
Echipament
- Tocător
- tavă cuptor
- Tigaie antiaderentă
- Cuțit
- Blender
Ingrediente
Vita
- 800 g mușchi de vită (o bucată cu cât mai puțină grăsime)
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 linguriță piper
Sos avocado
- 1,5 buc avocado copt (moale, ca o smântână)
- 1/2 buc lămâie (DOAR ZEAMA)
- 1 linguriță oregano
- 1 lingură oțet din orez
- 1 lingură oțet din vin
- 1/2 linguriță ulei SAU praf de chili
Garnitura de legume
- 240 g ardei gras (culori amestecate) poate fi inlocuit cu broccoli și conopidă
- 16 buc ciuperci champignon
- 80 g spanac baby
- 120 g zucchini
- 4 linguri sos avocado
- 24 buc roșii cherry
Instrucțiuni
Mușchiul de vită
- Se spală mușchiul și se șterge bine cu ajutorul unui șervet de hârtie.
- Se freacă cu sare și piper.
- Se pune o tigaie antiaderentă la încins.
- Se pune mușchiul de vită în tigaia încinsă și se gătește la foc mare câte 1 minut pe fiecare parte.
- Se ia de pe foc, se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Se acoperă tava cu staniol.
- Se bagă la cuptorul încins la 250°C pentru 10 minute.
- După 10 minute se scade temperatura la 220°C pentru 15 minute.
- După cele 15 minute se scade temperatura la 180°C pentru 60 de minute.
- După cele 60 de minute, se scoate mușchiul din tavă și se lasă acoperit la temperatura camerei pentru 10 minute.
Sos avocado
- Se pun toate ingredientele într-un blender și se procesează până când devine o pastă fină.
Garnitura de legume
- Se pun toate ingredientele într-o tigaie antiaderentă încinsă la foc mediu-mare și se sotează pentru 5 minute.
Finalul
- Se taie mușchiul feliuțe, se pune garnitura de legume și puțin sos de avocado pe deasupra.
- Poftă bună!