
Salată cu Tempeh
Am găsit tempeh la market-ul de lângă mine, așa că am făcut salata asta. Și o să o tot repet. :))
Echipament
- Cuțit
- Tocător
- Castron
- tigaie antiaderentă cu capac
- castronel
- lingură de lemn/tel
Ingrediente
- 100 grame tempeh tăiat felii subțiri
- 1/2 bucată salată romana tăiată pătrățele
- 20 grame spanac baby
- 20 grame ardei gras roșu tăiat cubulețe
- 20 grame ardei gras galben tăiat cubulețe
- 20 grame ardei gras verde tăiat cubulețe
- 30 grame morcov tăiat felii
- 30 grame zucchini tăiat felii
- 30 grame castravete tăiat felii
- 30 grame măsline verzi fără sâmburi
- 10 buc roșii cherry
- 1/2 linguriță ulei de măsline extra virgin
Sosul pentru salată
- 2 lingurițe muștar clasic
- 1/2 bucată lămâie (doar zeama de la ea)
- 1 linguriță sos de soya light
- 1 linguriță oțet balsamic
Instrucțiuni
- Se pune o tigaie antiaderentă la încins.
- Se unge tigaia încinsă cu 1/2 linguriță ulei de măsline.
- Se pun feliile de tempeh într-un singur strat și se rumenesc câte 3-5 minute pe fiecare parte.
- Când și-a schimbat culoarea și s-a rumenit, se scoate tempeh-ul pe o farfurioară.
- Se amestecă toate legumele spălate și tăiate într-un castron.
- Se adaugă bucățile de Tempeh.
- Se pune sosul peste toate și se amestecă bine.
Sosul pentru salată
- Într-un castronaș se pune muștarul.
- Cu ajutorul unui tel (sau lingură de lemn) se amestecă energic muștarul în timp ce se adaugă treptat și pe rând restul de ingrediente.
- Când începe să semene cu maioneza la textură, este gata.
- Poftă bună!