Sirop „Pumpkin Spice” 🎃 – făcut în casă

4K
Sirop Pumpkin Spice

Sirop „Pumpkin Spice” 🎃 – făcut în casă

ioanafacechestii
Am căutat vreo săptămână să îmi cumpăr un sirop „Pumpkin Spice”, dar se pare că fiind în plin sezon, nu am găsit pe nicăieri. Așa că mi l-am făcut singură.
Iar acum mă bucur că nu l-am găsit prin magazine. 😀
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gătire 1 hour
la fiert 1 hour
Timp Total 2 hours 10 minutes
Fel de mâncare Aperitiv,Desert
Tip de bucătărie Internațională
Cuvinte cheie Pumpkin Spice,Sirop de dovleac

Echipament

  • tavă cuptor
  • Tel
  • Cratiță
  • Cuțit
  • Tocător

Ingrediente
  

Piure de dovleac

  • 1 kg dovleac (cântărit întreg, în coajă, cu tot cu semințe)

Condimente sirop

  • 750 ml apă plată
  • 750 grame zahăr brun
  • 1 bucată păstaie de vanilie
  • 1 lingură scorțișoară măcinată
  • 1/2 lingură nucșoară măcinată
  • 1/2 lingură cuișoare măcinate
  • 1/2 lingură ghimbir măcinat
  • 500 grame piure de dovleac (rețeta în primii pași)

Instrucțiuni
 

Piureul de dovleac

  • Se spală bine dovleacul și se taie pe jumătate.
  • Cu ajutorul unei linguri, se curăță bine de semințe.
  • Se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
  • Se așează în tavă jumătățile de dovleac cu partea tăiată în sus.
  • Se acoperă tava cu folie de aluminiu.
  • Se bagă la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 60 de minute.
  • După ce s-a încheiat timpul, se oprește cuptorul și se lasă dovleacul la răcit acoperit, în cuptor.
  • După ce s-a răcit complet dovleacul, se curăță bine de coajă.
  • Se dă pulpa de dovleac prin blender până devine un piure foarte fin.
  • Se măsoară 500 grame de pulpă de dovleac pentru sirop.
  • Dacă vă rămâne piure, se poate mânca ca atare, presărat cu puțină scorțișoară.

Siropul de dovleac

  • Într-o crăticioară se adaugă piureul de dovleac, apa și zahărul.
  • Se taie păstaia de vanilie pe jumate, se scot semințele din ea și se adaugă în cratiță, împreună cu restul păstăii.
  • Se adaugă și restul de ingrediente.
  • Se amestecă bine și se pune cratița pe aragaz, la foc mediu.
  • După ce a dat în clocot, se dă focul la minim.
  • Se lasă siropul la fiert timp de 60 minute, amestecând cu ajutorul unui tel din 15 în 15 minute.
  • Se ia de pe foc și se toarnă fierbinte direct în borcane sterilizate.
  • Se pune capacul la borcane și se întorc cu fundul în sus.
  • Se acoperă borcanele cu o păturică și se lasă așa la răcit.
  • Borcanele vidate rezistă în cămară aproximativ 2 ani.
  • Un borcan desfăcut se ține la frigider și rezistă aproximativ 2 săptămâni.
  • Siropul se poate folosi la Pumpkin Spice Latte, aromarea frișcăi, în cocktailuri, pe clătite, în/pe prăjituri, la îndulcirea ceaiului, pe dovleac sau mere coapte etc.
    pumpkin spice latte
  • Poftă bună!
Sirop Pumpkin Spice

Notă

Join the Conversation

  1. Ești superbă, mulțumesc pentru rețetă!

  2. Rusu Emilia says:

    Buna, Ioana. Oare aș putea folosi zahar nerafinat Muscovado? Asta am ținut minte ca trebuie și asta am cumpărat. Se face oare prea gros sosul? Mersi mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Ioana Face Chestii © Copyright 2021. All rights reserved.
Close