Plăcintă de dovleac cu ovăz, nuci, fulgi de migdale și un strop de miere🥧🍯

3.4K

Plăcintă de dovleac cu ovăz, nuci, fulgi de migdale și un strop de miere🥧🍯

ioanafacechestii
O plăcinto-prăjitură sățioasă și mega ușoară de făcut, cu aromă de #PumpkinSpice
Timp de preparare 30 minutes
Timp de gătire 45 minutes
Coacerea dovleacului 1 hour
Timp Total 2 hours 15 minutes
Fel de mâncare Desert
Tip de bucătărie Internațională,Românească
Cuvinte cheie placinta de dovleac,placintar,pumkin spice
PORȚII 12 porții

Echipament

  • Tocător
  • Cuțit
  • Tavă mică pentru cuptor
  • Mixer
  • boluri pentru mixat

Ingrediente
  

Dovleacul

  • 1 bucată dovleac plăcintar (aproximativ 2 -2.5 kg)
  • 150 grame zahăr brun
  • 1 lingură mix condimente pentru turtă dulce
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 2 bucăți ou
  • 100 grame fulgi de ovăz
  • 30 grame nucă coaptă sfărâmată

Blatul

  • 5 bucăți ou
  • 100 grame unt moale
  • 5 linguri zahăr din cocos
  • 200 ml lapte cald
  • 1/4 linguriță sare neiodată
  • 1/2 plic praf de copt
  • 250 grame făină
  • 1 linguriță zeamă de lămâie

Pentru ornat

  • 100 grame fulgi de ovăz
  • 5 linguri miere de albine

Instrucțiuni
 

Coacerea dovleacului

  • Se spală bine dovleacul și se taie pe jumătate.
  • Cu ajutorul unei linguri, se curăță bine de semințe.
  • Se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
  • Se așează în tavă jumătățile de dovleac cu partea tăiată în sus.
  • Se acoperă tava cu folie de aluminiu.
  • Se bagă la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 60 de minute.
  • După ce s-a încheiat timpul, se oprește cuptorul și se lasă dovleacul la răcit acoperit, în cuptor.

Pregătirea umpluturii

  • După ce s-a răcit complet dovleacul, se curăță bine de coajă.
  • Cu ajutorul unui tel, se zdrobește miezul de dovleac.
  • Se adaugă zahărul, condimentele, ouăle și se amestecă până la omogenizare.
  • Se încorporează fulgii de ovăz și nuca coaptă.

Blatul

  • Se separă albușurile de gălbenușuri și se pun în boluri pentru mixat.
  • În vasul cu gălbenușuri se adaugă untul și zahărul.
  • Se mixează până la omogenizare.
  • După ce s-a omogenizat compoziția cu gălbenușuri, se încorporează și laptele cald.
  • În alt vas se amestecă făina cu praful de copt.
  • Se adaugă treptat mixul de făină peste cel de gălbenușuri, amestecând constant până la omogenizare.
  • În bolul cu albușuri de ou se adaugă praful de sare și zeama de lămâie, apoi se mixează până când se formează o spumă tare.
  • Se toarnă spuma de albușuri peste mixul cu gălbenușuri, amestecând ușor cu un tel de sus în jos până aproape de omogenizare. Aluatul nu trebuie amestecat prea mult.

La cuptor

  • Se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
  • Se toarnă 3/4 din aluat în tavă.
  • Se bagă tava la cuptorul încins la 175°C pentru 15 minute.
  • După 15 minute, se scoate tava,
  • Se scoate hârtia de copt, lăsând doar foaia coaptă de aluat.
  • Se toarnă compoziția de dovleac peste foaia coaptă de aluat.
  • Cu ajutorul unei linguri, se toarnă pe deasupra restul de aluat crud.
  • La final se presară toată suprafața cu fulgi de migdale.
  • Se bagă tava la cuptorul încins la 175°C pentru 30 minute.
  • După 30 de minute se scoate tava și se lasă la răcit.
  • După ce s-a răcit, se unge plăcinta cu miere, după plac.
  • Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Ioana Face Chestii © Copyright 2021. All rights reserved.
Close