
Cinnamon Rolls – Rulouri din scorțișoară (perfecte pentru masa de Crăciun)
Eu asociez scorțișoara cu iarna, așa că rețeta asta-i perfectă pentru sărbătorile de iarnă.
PORȚII 20 rulouri
Echipament
- 1 castron mare
- 1 Sucitor / Făcăleț
- ață dentară nearomată (pentru a tăia)
- castroane adânci pentru cuptor
- Tel
- Spatulă
- crăticioară
- 1 Castron pentru bain Marie
Ingrediente
Aluat
- 900 ml lapte
- 200 g zahăr
- 230 g unt
- 5 lingurițe drojdie uscată
- 1.250 g făină (1kg folosit în lapte și 250g folosite în amestecul cu praf de copt)
- făină extra pentru frământat
- 1 plic praf de copt
- 2 lingurițe sare
Umplutură
- 300 g zahăr brun
- 300 g unt moale
- 40 g scorțișoară măcinată
- 30 ml rom negru condimentat
Glazură
- 230 g cremă de brânză
- 4 linguri unt topit
- 8 linguri lapte
- 1 sticluță esență de vanilie
- 240 g zahăr pudră
Instrucțiuni
- Rulourile se bag la cuptor, la 180°C pentru 25 minute.
- Rețeta vizuală pas cu pas în clipul de mai jos.