
Omletă de iarnă (cu ciuperci)
Iubesc omleta, în toate felurile. Dar iarna în mod special prefer să o fac la cuptor.Ca-n rețeta asta. 🙂
PORȚII 4 porții
Echipament
- Vas yena
- Tel/furculiță
- Castron
- Tocător
- Cuțit
Ingrediente
- 8 bucăți ou
- 1/2 bucată zucchini mediu (tăiat cubulețe)
- 400 grame ciuperci brune (spălate și tocate în bucăți mari)
- 2 fire ceapă verde
- 1 bucată ardei capia
- 2 linguri iaurt greces
- sare (după gust)
- piper (după gust)
- 1 lingură parmezan ras (opțional)
Instrucțiuni
- Se sparg ouăle într-un vas.
- Peste ele se adaugă iaurtul, sarea și piperul într-un castron și se bat bine cu telul.
- Se adaugă toate legumele peste ouă și se amestecă până când se acoperă toate.
- Se toarnă totul în vasul de yena.
- Se bagă vasul de yena la cuptorul preîncălzit la 170°C pentru o oră.
- La final se oprește căldura și se mai lasă 10 minute în cuptor.
- Se servește cu parmezan ras pe deasupra.
- Poftă bună!