
Găluște cu prune
Săptămâna trecută m-a vizitat taică-miu de vreo 2 ori și mi-a adus de fiecare dată câte o plasă cu prune românești din piață . Ele foarte bune, dar și foarte multe așa că am zis să fac ceva cu ele ca să nu se strice. Și mi-am amintit de faptul că nu am mai mâncat de mult găluște cu prune, așa că m-am pus pe făcut, dar am și filmat, pentru că #GalusteCuPrune.P.S. "Legenda" spune că încă mai am un castron plin cu prune în frigider.P.P.S."Legenda" sunt eu. :))
PORȚII 20 prune
Echipament
- Castron
- Tel
- sită
- zdrobitor cartofi
- Cratiță
- Farfurie
- Tigaie
Ingrediente
- 1 kg cartofi albi curățați și tăiați cubulețe
- 1/2 linguriță sare
- 2 bucăți ouă
- 3 lingurițe esență de vanilie
- 220 grame făină albă
- 100 grame unt
- 300 grame pesmet
- 100 grame zahăr brun
- 2 lingurițe zahăr vanilat
- 1 linguriță scorțișoară
- ulei vegetal pentru uns mâinile
- 700 grame prune mici intregi
- 50 grame zahăr
- 2 litri apă
Instrucțiuni
- Urmăriți rețeta pas cu pas în video!