
Quiche cu feta și legume
PORȚII 6
Echipament
- bol mare
- tava pentru placinta/forma de copt
- Spatulă
- bol pentru oua
- Cuțit
Ingrediente
Pentru crustă
- 170 grame fulgi de ovăz
- 65 grame făină integrală (sau făină din orez tip glutinous, pentru o variantă fără gluten)
- 115 grame unt topit (merge si unt de cocos)
- 60 ml apă rece
- 1/2 linguriță sare neiodată
Umplutură
- 4 buc ou
- 360 ml lapte degresat sau lapte de migdale
- 200 grame brânză feta sfărâmată
- 4 buc roșii uscate în ulei (scurse de ulei și feliate)
- 1/2 legătură pătrunjel tocat
- 1/2 buc ceapă roșie mică feliată
- 1/2 buc ardei gras tocat
- 3 fire cimbru (doar frunzele tocate)
- sare și piper după gust
Instrucțiuni
- Se preîncălzește cuptorul la 180 degrade Celsius.
- Într-un bol mare, se amestecă fulgii de ovăz, făina integrală și sarea.
- Se adaugă untul topit și apa rece, apoi se amestecă bine până când devine un aluat uniform.
- Se întinde aluatul obținut într-o tavă pentru plăcintă, acoperind fundul și marginile. Se pot folosi degetele sau o spatulă pentru a uniformiza crusta.
- Se pune tava cu crusta în frigider pentru aproximativ 15 minute, ca să se întărească puțin.
- Într-un alt bol, se bat ouăle împreună cu laptele.
- Se adaugă brânza feta sfărâmată, roșiile uscate, pătrunjelul tocat, ceapa roșie, ardeiul gras și frunzele de cimbru tocate.
- Se amestecă bine, apoi se condimentează cu sare și piper după gust.
- Se scoate crusta din frigider și se toarnă amestecul de umplutură în ea.
- Se coace quiche-ul în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când umplutura se încheagă și crusta devine aurie.
- Se lasă quiche-ul să se răcească puțin înainte de a-l tăia în felii și de a-l servi.
- Poftă bună!