
Salată grecească
PORȚII 3 porții
Echipament
- 1 cuțit de bucătărie
- 1 bol mare
- ustensile de amestecat salata
- Lingură
Ingrediente
- 400 grame roșii cherry tăiate in 4
- 1 buc castravete mediu tăiat feliuțe
- 1/2 buc ceapă roșie tocată mărunt
- 1 buc ardei gras tăiat cubulețe
- 200 grame brânză feta tăiată cubulețe
- 60 grame măsline kalamata fără sâmburi
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 linguriță oregano uscat
- 1/2 linguriță mentă uscată
- 1/2 linguriță cimbru uscat
Instrucțiuni
- Într-un bol mare se adaugă roșiile, castravetele, ardeiul gras verde și ceapa roșie.
- Se amestecă.
- Se adaugă măslinele kalamata și brânza feta tăiată în cuburi.
- Într-un recipient separat, se amestecă uleiul de măsline, sarea, piperul, zeama de lămâie și ierburile uscate.
- Se toarnă sosul peste salată și se amestecă ușor pentru a combina toate ingredientele.
- Se lasă salata să stea timp de aproximativ 10-15 minute ca să se amestece aromele.
- Poftă bună!