
Zucchini Lasagna
PORȚII 2 porții
Echipament
- Tavă mică pentru cuptor
- Tocător
- Cuțit
- grill pentru aragaz
- Tigaie antiaderentă
- lingură de lemn
- castronel
- Castron
- Lingură
Ingrediente
- 2 bucăți zucchini mediu
- 125 grame ricotta
- 250 grame carne tocată de curcan
- 1 lingură pesto
- 1 bucată ou
- 25 grame mozzarella rasă
- 25 grame parmezan ras
- 1/2 conservă roșii cuburi
- 1/2 lingură ulei de măsline
- 1/2 bucată ceapă medie
- 1/2 căpățână usturoi
- sare (după gust)
- piper (după gust)
Instrucțiuni
- Se spală bine și se șterg bucățile de zucchini.
- Se taie zucchini pe lung la mandolină.
- Se pun feliile de zucchini pe grătar, câte 1-2 minute pe fiecare parte.
- Când sunt gata, se scot și se lasă deoparte.
- Se toacă ceapa.
- Se zdrobește usturoiul.
- Se pune uleiul la încălzit.
- Se călește puțin ceapa cu usturoiul.
- Se adaugă carnea tocată peste ceapa călită.
- Se călește până când s-a rumenit carnea, amestecând continuu ca să se fărâmițeze bine.
- Se adaugă conservele de roșii peste carne și se amestecă bine.
- Se pune sare și piper după gust.
- Se lasă amestecul pe foc mediu, amestecând din când în când până ce scade sucul de roșii.
- Se oprește focul și se pune deoparte.
- În alt castron se amestecă brânza, oul și pesto.
- Într-o tavă micuță sau o crăticioară se pune un strat de carne, unul de zucchini, altul de brânză, apoi unul de mozzarella, iar zucchini, iar carne, iar brânză, iar mozzarela și pe stratul final se presară parmezan.
- Se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 40 de minute.
- Poftă bună!