
Pancakes cu afine fără gluten
PORȚII 3 porții
Ingrediente
- 135 g făină de ovăz
- 340 ml lapte de ovăz tip barista
- 4 linguri green sugar/zahăr brun sau sirop de curmale/arțar
- 100 g afine +25g pt ornat
- Miere pentru ornat
- 1 plic praf de copt
- 1 lingură u nt de cocos + puțin extra pentru uns tigaia
- Zeamă de la 1/2 lămâie
- 1 esență de vanilie
- 1/4 linguriță praf de sare
Instrucțiuni
- Se pun toate ingredientele uscate într-un bol și se amestecă.
- Se iau toate ingredientele umede, mai puțin zeama de lămâie și afinele, se pun în alt bol și se amestecă.
- Cu ajutorul unui tel se încorporează treptat compoziția lichidă în cea uscată.
- Se adaugă afinele, zeama de lămâie și se încorporează.
- Se lasă 5 minute deoparte ca să se lege.
- Se pune o tigaie la foc mediu și se unge cu ulei de cocos.
- Cu ajutorul unui polonic se toarnă încet compoziția de pancakes în centrul tigăii încinse, în așa fel încât să se formeze un cerculeț.
- .Când încep să se formeze bule peste pancake, se întoarce cu o spatulă pe partea cealaltă și se mai lasă 1 minut.
- Se repetă procedura până când se termină compoziția.
- La final se ornează cu câteva afine și miere.
- Poftă bună!
- Mulțumesc celor de la Sezamo.ro pentru că au făcut posibilă rețeta asta.