
Samosas la cuptor (vegane, de post)
O adaptare a clasicelor samosas prăjite. E o mâncare caldă, de suflet, care se poate servi ca gustare sau ca fel principal.
PORȚII 11 bucăți
Ingrediente
- 1 pachet foi de plăcintă (400g) decongelată – dacă e cazul
- 100 g mazăre congelată
- 500 g cartofi albi curățați și tăiați cubulețe
- 200 g morcov curățat și tăiat cubulețe/feliuțe mici
- 2 buc ceapă mică curățată și tocată mărunt
- 10 g ghimbir curățat și tocat mărunt
- 3 căței usturoi curățați și tocați
- 30 ml ulei de floarea soarelui pentru tigaie
- 1/2 linguriță chimion măcinat
- 1/2 linguriță coriandru măcinat
- 2 lingurițe turmeric
- 2 lingurițe boia dulce/picantă – după preferințe
- 2 lingurițe sare pentru mâncare + 2 pentru fiert cartofii
- 1-2 buc ardei iute tocat mărunt (OPȚIONAL – se adaugă cu usturoiul)
- ulei de floarea-soarelui pentru uns foile de plăcintă
Instrucțiuni
- Se urmează rețeta video și se pune la cuptorul preîncălzit la 180 C pentru 15 minute.
- Poftă bună!