
Omletă pufoasă „pizza” cu spanac
O omletă pufoasă pe care atunci când am pus-o la story, toată lumea a confundat-o cu pizza.
PORȚII 3 porții
Echipament
- tigaie care merge pusa la cuptor
- bol pentru batut oua
- Tocător
- Cuțit
Ingrediente
- 6 buc ou
- 20 grame spanac baby
- 20 grame măsline negre fără sâmburi, rupte pe jumătate
- 60 grame mini-biluțe de mozzarella rupte pe jumătate (sau 1/2 bucată mare ruptă în bucăți mai mici)
- 1 bucată ardei capia tăiat în bucăți de 2-3cm
- 6 bucăți roșii uscate tăiate feliuțe (scurse de ulei)
- 1 linguriță ierburi de Provence
- 1/2 linguriță sare neiodată (eu folosesc fulgi de sare)
- 1/2 linguriță piper roșu măcinat
- o lingură parmezan ras
- 1 crenguță cimbru proaspăt (doar frunzele pentru ornat)
- 1/2 linguriță ulei de măsline pentru uns tigaia
Instrucțiuni
- Se unge o tigaie rezistentă la cuptor și se pune pe aragaz la încins.
- Într-un bol se bat ouăle împreună cu praful de sare și piperul roșu.
- Se pun ouăle în tigaia încinsă și se dă focul la intensitate medie.
- Imediat după, se pune ardeiul, se pun măslinele verzi și frunzele de spanac fără a amesteca.
- Când începe să se închege puțin ouăle, se adaugă biluțele de mozzarella și roșiile uscate.
- Se presară peste toată omleta ierburile de Provence.
- Se presară parmezanul pe deasupra.
- Se bagă tigaia la cuptorul preîncălzit la 200°C pe treapta de sus pentru 10 minute sau până când s-a rumenit puțin mozzarella și suprafața e complet închegată.
- Iese o omletă pufoasă și tare bună. Toată lumea a crezut că am o pizza la story :))
- Poftă bună!