Omletă pufoasă „pizza” cu spanac

1.8K

Omletă pufoasă „pizza” cu spanac

ioanafacechestii
O omletă pufoasă pe care atunci când am pus-o la story, toată lumea a confundat-o cu pizza.
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gătire 10 minutes
la cuptor 10 minutes
Timp Total 30 minutes
Fel de mâncare Mic Dejun
Tip de bucătărie Internațională
Cuvinte cheie mic dejun,omleta,omleta pufoasa,reteta rapida,spanac
PORȚII 3 porții

Echipament

  • tigaie care merge pusa la cuptor
  • bol pentru batut oua
  • Tocător
  • Cuțit

Ingrediente
  

  • 6 buc ou
  • 20 grame spanac baby
  • 20 grame măsline negre fără sâmburi, rupte pe jumătate
  • 60 grame mini-biluțe de mozzarella rupte pe jumătate (sau 1/2 bucată mare ruptă în bucăți mai mici)
  • 1 bucată ardei capia tăiat în bucăți de 2-3cm
  • 6 bucăți roșii uscate tăiate feliuțe (scurse de ulei)
  • 1 linguriță ierburi de Provence
  • 1/2 linguriță sare neiodată (eu folosesc fulgi de sare)
  • 1/2 linguriță piper roșu măcinat
  • o lingură parmezan ras
  • 1 crenguță cimbru proaspăt (doar frunzele pentru ornat)
  • 1/2 linguriță ulei de măsline pentru uns tigaia

Instrucțiuni
 

  • Se unge o tigaie rezistentă la cuptor și se pune pe aragaz la încins.
  • Într-un bol se bat ouăle împreună cu praful de sare și piperul roșu.
  • Se pun ouăle în tigaia încinsă și se dă focul la intensitate medie.
  • Imediat după, se pune ardeiul, se pun măslinele verzi și frunzele de spanac fără a amesteca.
  • Când începe să se închege puțin ouăle, se adaugă biluțele de mozzarella și roșiile uscate.
  • Se presară peste toată omleta ierburile de Provence.
  • Se presară parmezanul pe deasupra.
  • Se bagă tigaia la cuptorul preîncălzit la 200°C pe treapta de sus pentru 10 minute sau până când s-a rumenit puțin mozzarella și suprafața e complet închegată.
  • Iese o omletă pufoasă și tare bună. Toată lumea a crezut că am o pizza la story :))
  • Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Ioana Face Chestii © Copyright 2021. All rights reserved.
Close