
Jeleu din pepene roșu (dietetic și low calorie)
Cam câte calorii are un pepene roșu, atâtea (sau mai puține) are jeleul ăsta. Deci e clar dietetic și low calorie.
PORȚII 8 porții
Echipament
- Tel
- formă din silicon pentru chec/tort/muffins – nu conteaza asa tare forma, nu te apuca sa cumperi una daca nu ai, foloseste un vas oarecare –
- vas pentru fiert
Ingrediente
- 1.2 kg pepene roșu
- 100 grame stevia
- 150 grame afine – spalate si uscate –
- 3 plicuri gelatină
- 100 ml apă rece
Instrucțiuni
- Se stoarce pepenele roșu și se scurge de pulpă și semințe.
- Se pune sucul de pepene pe aragaz la foc mic, se adaugă stevia și se amestecă până când se topește. (fiecare pepene e diferit așa că poți adăuga mai multă/puțină stevia dacă vrei să fie mai dulce/e prea dulce, gustă și ajustează după placul tău)
- Se pune gelatina la hidratat în apă rece pentru 5 minute.
- După cele 5 minute, se adaugă gelatina peste sucul de pepene încălzit (nu trebuie să fiarbă) și se amestecă până când s-a dizolvat complet gelatina.
- Se toarnă amestecul de gelatină în formele dorite și se lasă la răcit, la temperatura camerei.
- După ce s-a răcit, se mută la frigider.
- După o oră se scoate din frigider și se pun afinele pe deasupra.
- Se bagă iar la frigider pentru minim 7 ore.
- Poftă bună!