
Nuggets vegani din pleurotus
PORȚII 4 porții
Echipament
- 1 tavă pentru copt
- Hârtie pentru copt
- 1 vas pentru ingrediente uscate
- 1 vas pentru ingrediente ude
Ingrediente
- 400 grame ciuperci pleurotus (splălate, uscate și rupte fâșii)
- 350 ml lapte vegetal neîndulcit
- 1 lingură oțet din mere
- 100 grame făină din năut
- 180 grame pesmet (eu am găsit pesmet cu plante aromatice) – pentru o opțiune fără gluten, poți folosi fulgi de porumb zdrobiți/fulgi de ovăz măcinați –
- 30 grame drojdie inactivă
- 2 lingurițe sare neiodată
- 2 lingurițe boia afumată
- 2 lingurițe pudră de usturoi
- 1 linguriță chimen măcinat
- ulei de măsline
Instrucțiuni
- Rețeta pas cu pas în clipul de mai jos.
- Poftă bună!