Pastă de curmale

7.4K

Pastă de curmale

ioanafacechestii
Eu nu mai folosesc de foarte mult timp zahăr alb, iar în ultimul an și-a făcut apariția (permanentă) pe raftul din frigider această pastă de curmale.
O folosesc la orice, în prăjituri, în cafea, pe pâine, merge chiar și simplă.
Apropo de simplă, ia să vezi ce ușor se face! 😀
Timp de preparare 10 minutes
la înmuiat 1 hour
Timp Total 1 hour 10 minutes
Fel de mâncare Aperitiv,Desert
Tip de bucătărie Internațională
Cuvinte cheie pasta de curmale
PORȚII 1 borcan

Echipament

  • blender vertical
  • borcan cu capac

Ingrediente
  

  • 250 grame curmale deshidratate fără sâmburi
  • 250 ml apă clocotită

Instrucțiuni
 

  • Se pun curmalele într-un castron termorezistent.
  • Se toarnă apa clocotită peste ele.
  • Se lasă 60 minute la înmuiat.
  • După cele 60 de minute se pasează totul (curmalele și apa) cu un blender.
  • Se pune pasta într-un borcan cu capac și se poate ține până la 3 săptămâni la frigider.
  • Poftă bună!

Join the Conversation

  1. Consuela Ronela Pop says:

    Bună. Îmi place mult ideea de a folosi alta varianta la zahar. Dar cum pot calcula intr-o reteta cu cat sa înlocuiesc zaharul cu pasta de curmale? Mulțumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Ioana Face Chestii © Copyright 2021. All rights reserved.
Close