
Pastă de curmale
Eu nu mai folosesc de foarte mult timp zahăr alb, iar în ultimul an și-a făcut apariția (permanentă) pe raftul din frigider această pastă de curmale. O folosesc la orice, în prăjituri, în cafea, pe pâine, merge chiar și simplă. Apropo de simplă, ia să vezi ce ușor se face! 😀
PORȚII 1 borcan
Echipament
- blender vertical
- borcan cu capac
Ingrediente
- 250 grame curmale deshidratate fără sâmburi
- 250 ml apă clocotită
Instrucțiuni
- Se pun curmalele într-un castron termorezistent.
- Se toarnă apa clocotită peste ele.
- Se lasă 60 minute la înmuiat.
- După cele 60 de minute se pasează totul (curmalele și apa) cu un blender.
- Se pune pasta într-un borcan cu capac și se poate ține până la 3 săptămâni la frigider.
- Poftă bună!
Bună. Îmi place mult ideea de a folosi alta varianta la zahar. Dar cum pot calcula intr-o reteta cu cat sa înlocuiesc zaharul cu pasta de curmale? Mulțumesc!