
Linte verde cremoasă cu ciuperci pleurotus (rețetă vegană/de post)
PORȚII 5 porții
Echipament
- 1 Cuțit
- 1 Tocător
- 1 tigaie mare / wok
- 1 Lingură
- 1 Linguriță
Ingrediente
- 500 g Pleurotus (curatate si taiate bucati medii)
- 500 g linte verde
- 2 buc ceapa (medie)
- 1/2 capatana usturoi (curatat si zdrobit marunt)
- 4 fire ceapă verde (spălată și tăiată marunt)
- 1/2 buc ardei gras portocaliu (spălat, curățat și tăiat cuburi medii)
- 2 linguri oțet din vin roșu
- 2 lingurițe condimente pentru cușcuș
- 1 linguriță ierburi de Provence
- 1 lingură muștar (amestecat cu 50ml apă)
- 50 g spanac baby (spălat)
- 2 frunze dafin
- 50 ml ulei de măsline
- 1/2 linguriță sare
- apă pentru fiert
Instrucțiuni
- Se spală bine lintea și se lasă la înmuiat pentru 2 ore.
- Se pune tigaia la încins.
- Se adaugă uleiul de măsline.
- Când s-a încins uleiul de măsline, se adaugă ciupercile.
- După ce încep să se caramelizeze pe o parte, se întorc ciupercile și se lasă până când se uniformizează.
- După ce s-au uniformizat, se scot din tigaie și se lasă deoparte.
- În uleiul rămas în cratiță se pune ceapa peste care se adaugă sarea.
- Se amestecă constant până ce se înmoaie ceapa.
- Când s-a înmuiat ceapa, se pun pe rând fierele de ceapă și usturoiul zdrobit, amestecând constant încă 1 minut.
- Se scurge bine lintea și se adaugă în tigaie.
- Se pune oțetul și 1L de apă.
- Se adaugă condimentele (cușcuș, ierburi de Provence, frunze de dafin)
- Se amestecă bine și se dă în fiert.
- După ce a dat în fiert, se dă focul mic și se fierbe descoperit încă 20 de minute (sau până când s-a înmuiat lintea)
- După cele 20 de minute, se adaugă mușstarul, ciupercile și spanacul în tigaie.
- Se amestecă bine la foc mediu încă 5 minute.
- Se ia tigaia de pe foc.
- Se servește fierbinte cu pătrunjel tocat pe deasupra.
- Poftă bună!