Linte verde cremoasă cu ciuperci pleurotus (rețetă vegană/de post)

1.7K

Linte verde cremoasă cu ciuperci pleurotus (rețetă vegană/de post)

ioanafacechestii
Timp de preparare 20 minutes
Timp de gătire 40 minutes
Timp Total 1 hour
Fel de mâncare Fel Principal
Tip de bucătărie Internațională
Cuvinte cheie linte,vegan,vegetarian
PORȚII 5 porții

Echipament

  • 1 Cuțit
  • 1 Tocător
  • 1 tigaie mare / wok
  • 1 Lingură
  • 1 Linguriță

Ingrediente
  

  • 500 g Pleurotus (curatate si taiate bucati medii)
  • 500 g linte verde
  • 2 buc ceapa (medie)
  • 1/2 capatana usturoi (curatat si zdrobit marunt)
  • 4 fire ceapă verde (spălată și tăiată marunt)
  • 1/2 buc ardei gras portocaliu (spălat, curățat și tăiat cuburi medii)
  • 2 linguri oțet din vin roșu
  • 2 lingurițe condimente pentru cușcuș
  • 1 linguriță ierburi de Provence
  • 1 lingură muștar (amestecat cu 50ml apă)
  • 50 g spanac baby (spălat)
  • 2 frunze dafin
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1/2 linguriță sare
  • apă pentru fiert

Instrucțiuni
 

  • Se spală bine lintea și se lasă la înmuiat pentru 2 ore.
  • Se pune tigaia la încins.
  • Se adaugă uleiul de măsline.
  • Când s-a încins uleiul de măsline, se adaugă ciupercile.
  • După ce încep să se caramelizeze pe o parte, se întorc ciupercile și se lasă până când se uniformizează.
  • După ce s-au uniformizat, se scot din tigaie și se lasă deoparte.
  • În uleiul rămas în cratiță se pune ceapa peste care se adaugă sarea.
  • Se amestecă constant până ce se înmoaie ceapa.
  • Când s-a înmuiat ceapa, se pun pe rând fierele de ceapă și usturoiul zdrobit, amestecând constant încă 1 minut.
  • Se scurge bine lintea și se adaugă în tigaie.
  • Se pune oțetul și 1L de apă.
  • Se adaugă condimentele (cușcuș, ierburi de Provence, frunze de dafin)
  • Se amestecă bine și se dă în fiert.
  • După ce a dat în fiert, se dă focul mic și se fierbe descoperit încă 20 de minute (sau până când s-a înmuiat lintea)
  • După cele 20 de minute, se adaugă mușstarul, ciupercile și spanacul în tigaie.
  • Se amestecă bine la foc mediu încă 5 minute.
  • Se ia tigaia de pe foc.
  • Se servește fierbinte cu pătrunjel tocat pe deasupra.
  • Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Ioana Face Chestii © Copyright 2021. All rights reserved.
Close