
Salată de quinoa cu pătrunjel
Am perioade când prefer mâncărurile cât mai naturale, iar asta este una dintre ele.
PORȚII 1 porție
Echipament
- 1 Castron
- 1 Furculiță
- 1 Tocător
- 1 Cuțit
Ingrediente
- 1 conservă quinoa (140g) (sau 40g quinoa nefiartă, făcută după instrucțiunile de pe ambalaj)
- 50 grame afine (spălate)
- 2 legături pătrunjel (spălat și tocat)
- 1 buc roșie medie (spălată și tăiată cubulețe mici)
- 1 buc castravete mic (spălat și tăiat cubulețe mici)
- 1/2 buc ardei gras (eu am folosit portocaliu) (spălat și tăiat cubulețe mici)
- 1 linguriță mix de semințe (dovleac, floarea-soarelui, in)
- 1 linguriță sos de rodie
- 1/2 buc lămâie (doar zeama) – poate fi înlocuită cu 1 lingură iaurt normal/vegetal –
- fulgi de chili (opțional)
Instrucțiuni
- Se pun toate legumele și verdeața într-un castron încăpător.
- Se adaugă quinoa și zeama de lămâie.
- Se amestecă totul bine. (eu folosesc un castron cu capac și îl agit ca să se amestece bine)
- Se pun deasupra afinele și semințele.
- Se adaugă peste toate siropul de rodie.
- La final se adaugă câțiva fulgi de chili după gust. Dacă nu mănânci picant, poți sări peste pasul ăsta.
- Poftă bună!