Zdrențe de ou cu ciuperci brune și varză kale

1.2K

Zdrențe de ou cu ciuperci brune și varză kale

ioanafacechestii
Ăsta chiar e micul dejun al campionilor.
Timp de preparare 5 minutes
Timp de gătire 10 minutes
Timp Total 20 minutes
Fel de mâncare Fel Principal,Mic Dejun
Tip de bucătărie Internațională
Cuvinte cheie ciuperci brune,kale,omleta
PORȚII 1 porție

Echipament

  • 1 Tigaie antiaderentă
  • 1 lingură de lemn
  • 1 Tocător
  • 1 Cuțit
  • 1 vas mic pentru bătut ouă

Ingrediente
  

  • 2 buc ou sau 8 ouă de prepeliță
  • 100 grame ciuperci champignon brune spălate și tăiate feliuțe subțiri
  • 100 grame varză kale spălată și curățată de tija dură poate fi înlocuită cu 50g spanac baby
  • 20 grame ceapă albă tocată mărunt
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper alb măcinat
  • 1/4 linguriță fulgi de chili (opțional)
  • zeamă de lămâie (opțional)

Instrucțiuni
 

  • Se pune uleiul într-o tigaie antiaderentă încinsă.
  • Se adaugă ceapa și se călește 1 minut la foc mediu.
  • Se adaugă ciupercile și se călesc până când se înmoaie.
  • Când s-au înmuiat ciupercile se adaugă varza kale.
  • Se amestecă bine și se mai gătesc până se evaporă zeama de la ele.
  • Într-un vas separat se bat ouăle și se pun în tigaie peste legume.
  • Se adaugă sare, piper, chili.
  • Se amestecă constant până când se fac ouăle.
  • Se pune pe o farfurie și se servește ca atare sau cu zeamă de lămâie pe deasupra.
  • Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Ioana Face Chestii © Copyright 2021. All rights reserved.
Close