
Zdrențe de ou cu ciuperci brune și varză kale
Ăsta chiar e micul dejun al campionilor.
PORȚII 1 porție
Echipament
- 1 Tigaie antiaderentă
- 1 lingură de lemn
- 1 Tocător
- 1 Cuțit
- 1 vas mic pentru bătut ouă
Ingrediente
- 2 buc ou sau 8 ouă de prepeliță
- 100 grame ciuperci champignon brune spălate și tăiate feliuțe subțiri
- 100 grame varză kale spălată și curățată de tija dură poate fi înlocuită cu 50g spanac baby
- 20 grame ceapă albă tocată mărunt
- 1 linguriță ulei de măsline
- 1/4 linguriță sare
- 1/4 linguriță piper alb măcinat
- 1/4 linguriță fulgi de chili (opțional)
- zeamă de lămâie (opțional)
Instrucțiuni
- Se pune uleiul într-o tigaie antiaderentă încinsă.
- Se adaugă ceapa și se călește 1 minut la foc mediu.
- Se adaugă ciupercile și se călesc până când se înmoaie.
- Când s-au înmuiat ciupercile se adaugă varza kale.
- Se amestecă bine și se mai gătesc până se evaporă zeama de la ele.
- Într-un vas separat se bat ouăle și se pun în tigaie peste legume.
- Se adaugă sare, piper, chili.
- Se amestecă constant până când se fac ouăle.
- Se pune pe o farfurie și se servește ca atare sau cu zeamă de lămâie pe deasupra.
- Poftă bună!