Pască marmorată fără aluat

1K

Pască marmorată fără aluat

ioanafacechestii
Mie îmi plac lucrurile simple și ușor de făcut. Pasca asta este așa, dar arată și foarte mișto.
Timp de preparare 15 minutes
Timp de gătire 1 hour
Timp Total 1 hour 10 minutes
Fel de mâncare Desert
Tip de bucătărie Românească
Cuvinte cheie Pască marmorata,Pască rapidă
PORȚII 16 bucăți

Echipament

  • 1 blender vertical
  • 2 boluri
  • 2 linguri
  • 1 tavă copt (eu am folosit de unică folosință de 30x24cm)
  • 1 bețișor din lemn

Ingrediente
  

  • 1 kg brânză grasă de vaci (scursă bine de zer)
  • 7 buc ou
  • 350 gr zahăr pudră
  • 125 gr unt (temperatura camerei)
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 2 linguri rom negru condimentat (eu folosesc Peaky Blinder's)
  • 3 linguri cacao pudră
  • 100 grame stafide brune
  • ulei/unt/margarină pentru uns tava (eu folosesc un spray cu ulei)

Opțional

  • rom negru condimentat (pentru uns la final)

Instrucțiuni
 

  • Într-un bol încăpător se adaugă brânza, ouăle, zahărul, untul și esența de vanilie.
  • Cu un blender vertical se omogenizează toată compoziția până devine o pastă fină.
  • Se împarte compoziția în mod egal în 2 boluri.
  • Într-unul din boluri se adaugă cacao și rom peste compoziție, apoi se omogenizează cu blenderul.
  • Se pun câte 50g de stafide în fiecare bol și se amestecă în compoziție cu câte o lingură diferită la fiecare bol ca să nu se amestece culorile între ele.
  • Se tapetează tava de copt cu grăsime.
  • Se pun pe rând, din fiecare bol, câte 3 linguri de compoziție în centrul tăvii, alternând între cacao și vanilie până când se golesc bolurile.
  • Cu ajutorul unui bețișor din lemn, se trage compoziția din marginea tăvii în centru, dând astfel efectul de marmoră.
  • Se pune tava la cuptorul preîncălzit la 160 °C pentru 60 de minute.
  • La final se scoate tava din cuptor și se lasă să se răcească complet.
  • După ce s-a răcit, cu ajutorul unei pensule, se unge cu rom negru pe toată suprafața. (OPȚIONAL)
  • Se pune tava la frigider pentru minim 8 ore.
  • Se taie și se servește.
  • Poftă bună și Sărbători cu bucurie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Ioana Face Chestii © Copyright 2021. All rights reserved.
Close