
Pască marmorată fără aluat
Mie îmi plac lucrurile simple și ușor de făcut. Pasca asta este așa, dar arată și foarte mișto.
PORȚII 16 bucăți
Echipament
- 1 blender vertical
- 2 boluri
- 2 linguri
- 1 tavă copt (eu am folosit de unică folosință de 30x24cm)
- 1 bețișor din lemn
Ingrediente
- 1 kg brânză grasă de vaci (scursă bine de zer)
- 7 buc ou
- 350 gr zahăr pudră
- 125 gr unt (temperatura camerei)
- 1 lingură esență de vanilie
- 2 linguri rom negru condimentat (eu folosesc Peaky Blinder's)
- 3 linguri cacao pudră
- 100 grame stafide brune
- ulei/unt/margarină pentru uns tava (eu folosesc un spray cu ulei)
Opțional
- rom negru condimentat (pentru uns la final)
Instrucțiuni
- Într-un bol încăpător se adaugă brânza, ouăle, zahărul, untul și esența de vanilie.
- Cu un blender vertical se omogenizează toată compoziția până devine o pastă fină.
- Se împarte compoziția în mod egal în 2 boluri.
- Într-unul din boluri se adaugă cacao și rom peste compoziție, apoi se omogenizează cu blenderul.
- Se pun câte 50g de stafide în fiecare bol și se amestecă în compoziție cu câte o lingură diferită la fiecare bol ca să nu se amestece culorile între ele.
- Se tapetează tava de copt cu grăsime.
- Se pun pe rând, din fiecare bol, câte 3 linguri de compoziție în centrul tăvii, alternând între cacao și vanilie până când se golesc bolurile.
- Cu ajutorul unui bețișor din lemn, se trage compoziția din marginea tăvii în centru, dând astfel efectul de marmoră.
- Se pune tava la cuptorul preîncălzit la 160 °C pentru 60 de minute.
- La final se scoate tava din cuptor și se lasă să se răcească complet.
- După ce s-a răcit, cu ajutorul unei pensule, se unge cu rom negru pe toată suprafața. (OPȚIONAL)
- Se pune tava la frigider pentru minim 8 ore.
- Se taie și se servește.
- Poftă bună și Sărbători cu bucurie!